Sport je pao u potpuno drugi plan: Klub Lazara Markovića i Marka Jevtovića istupa iz Superlige i Kupa Turske

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Svi napori su fokusirani na oporavak od prirodne katastrofe

Tuga, muk, neverica... I dalje raste broj žrtava katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio region Gazijantepa i Malatije prošle sedmice u Turskoj. Sport je pao u potpuno drugi plan, a poginuli su brojni fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, rvači i njihove koleginice iz ženskih ekipa.

Zbog toga je Fudbalski klub Gazijantep odlučio da donese veliku odluku, a to je da istupi iz Superlige i Kupa Turske. Prethodno je i Hataj bio prvi koji je doneo odluku da obustavi fudbalske aktivnosti do kraja sezone zbog prirodne katastrofe.

- Nastavljamo da se borimo kako bismo se oporavili od zemljotresa koji je zadesio naš i susednih 10 gradova tokom 6. februara. Posle takve katastrofe, o fudbalu niko ne priča. Pre svega, želimo Božiju milost našim građanima koji su stradali i brz oporavak povređenima. Čini se da nije moguće da nastavimo sa sportom u ovim teškim momentima - kaže se u saopštenju.

Potom se navodi odluka o povlačenju.

- Odlukom Upravnog odbora, odlučili smo da se povučemo iz Superlige i Kupa Turske za aktuelnu sezonu. Verujemo da će se naš grad brzo oporaviti od ovog zemljotresa i zahvaljujemo se svima koji su stali uz nas svojom podrškom. Kao mesto gostoprimstva, naš grad Gazijantep će nastaviti borbu i nada se da će ugostiti ljubitelje fudbala i upoznati ih sa našim crveno-crnim navijačima - zaključuje se.

Člnovi Gazijantepa su i srpski fudbaleri, Lazar Marković i Marko Jevtović, a nije jasno kakva će biti sudbina njih dvojice i stručnog štaba i igrača.

Superliga se nastavlja tek početkom marta, prema najavi predsednika Unije klubova, Alija Koča.

Video: Vidović: Naš istrenirani pas je ukazao na preživele ispod ruševina

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA