Jad i čemer Superlige: Sablasna Surdulica i redovno stanje na Banovom brdu bez igde ikoga

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 18

Za koga se igra fudbal u Srbiji?

Superliga - koga to još zanima?

Prema onome što gledamo već godinama, a i što smo videli na dva uvodna meča 21. kola Superlige, interesovanje za utakmice elitnog ranga srpskog fudbala je mizerno ili uopšte ni ne postoji kod ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu.

A pričamo o 11. najkvalitetnijoj ligi Evrope po UEFA renkingu.

Sudeći prema prizorima iz Surdulice i sa Banovog brda u petak, neupućeni u bilo kakvo rangiranje našeg fudbala na evropskoj lestvici, stekli bi zaključak da smo negde pri samom dnu, a ne tako solidno plasirani, taman blizu Top 10 liga na Starom kontinentu.

Apeli da se prvenstvo zbog zime odloži za neko lepše vreme nisu urodili plodom, pa smo danas svedočili gotovo zamrznutom terenu u Surdulici gde je Radnik porazio Mladost iz Lučana 1:0, i shodno uslovima i za igru i za gledanje meča, takav je bio i odziv navijača.

Meč je protekao bez prisustva gledalaca!

Istina, bilo ih je tek nekolicina negde šćućurena što je danas, po ovom vremenu, a i zbog činjenice da na stadionu ne postoji natkriveno mesto, bio čist mazohizam.

Severnije, u Beogradu, tačnije na Banovom Brdu - ista slika samo bez snega.

Utakmicu Čukaričkog i Radničkog iz Kragujevca pratilo je jedva 200 ljudi, ako ih je i toliko bilo. Da sve bude još neugodnije po "Brđane" gosti su imali veću i bučniju podršku u vidu 30-50 najvernijih navijača.

Godine idu, a slika domaće lige ostaje nepromenjena.

Loši tereni, loši uslovi, gledalaca sve manje, pa ni fudbal ne može biti mnogo bolji. S obzirom na to da skoro dve godine nemamo predsednika FSS, ni ovakvi poražavajući prizori nikoga ni ne iznenađuju.

Uskoro će i ti novi stadioni da niknu, ali biće tamo gde još uvek nema Superlige. U planu je i taj nacionalni objekat za fudbal.

Za koga li se grade kad je odziv navijača ovakav?

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MG

    10. februar 2023 | 19:02

    Ajde, nepravite se naivni... kad samo jedno prvenstvo bude regularno i zvezda i partizan budu smeli da izgube neki mec, tada ce biti i publike. Inace igra se samo za kladionice

  • Misa

    10. februar 2023 | 19:12

    Kakvo pitanje,za koga se grade stadioni?Za gledaoce,be svakako,jer nemaju sta da gledaju.Grade se za provizije.

  • Siki

    10. februar 2023 | 19:18

    A hocemo da pravimo nove stadione samo neznam kome kad smo fudbal unistili .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA