Vreme čitanja: oko 1 min.

Ćiro Blažević nikad nije zaboravio gest srpskih fudbalera sa Marakane, hteo je da plače zbog toga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni trener je zauvek pamtio sportski potez naših reprezentativaca tokom meča sa Hrvatskom 1999. godine

  • 4
Miroslav Ćiro Blažević Foto: MN Press

Tužna vest stigla je iz Hrvatske, gde je preminuo Miroslav Ćiro Blažević, "trener svih trenera" i to dan pred svoj 88. rođendan.

Ćiro je bio jedan od najvećih trenera sa naših prostora, a njegova smrt rastužila je i mnoge u Srbiji, pošto je važio za prijatelja našeg naroda i čoveka koji je pokušavao da smiri "usijane glave" na obe strane i pokušavao da smir tenzije između naroda.

Tako će ostati upečatljiva scena sa Marakane, koja mu je zauvek ostala u sećanju. Tada ga je gest srpskih fudbalera oduševio za sva vremena.

Bio je to prvi meč naše reprezentacije protiv Hrvatske posle rata tokom devedesetih. Nisu se glave još "ohladile" od rata, a na Marakani se igrala bitna utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo.

U jednom momentu je na stadionu nestala struja i nastala je prava panika na terenu. Ali, tada su srpski fudbaleri stali u zaštitu svojih kolega, što je kod Ćira Blaževića izazvalo jake emocije.

- Evocirao sam jednu uspomenu sada kada sam davao jedan veliki intervju, i tu uspomenu nikada neću zaboraviti. Setite se kada je na Marakani nestalo struje na Srbija - Hrvatska, i kada svaki srpski igrač uzima u zagrljaj mog igrača i štiti ga.

- Sada bih se rasplakao zbog toga. E, to je fudbal, to je nogomet, to je prijateljstvo i džentlmenstvo. Tako se sportisti ponašaju, a ne budalaši - rekao je Ćiro drhtavim glasom u jednoj radio emisiji.

Video: Ćiro Blažević: Cvele i Džaja su mi rekli Ne može, bre, Hrvat da vodi Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pionir

    8. februar 2023 | 14:15

    Umeren, skroman , dusa od coveka. Bez nacionalizma u sebi , bitno mu je ko je kakav a ne koje je nacije ( kamo srece da smo svi takvi ). Zato veliko postovanje od mene , a srbin sam. Putuj legendo na neke nebeske terene u neke nove pobede.

  • Rambo

    8. februar 2023 | 11:30

    Vjecna ti slava legendo

  • Partizanovac

    8. februar 2023 | 16:19

    Ćirina nacija bio je fudbal, njegova vera bili su ljudi! Odigraj u svemiru neki dupli pas i za nas, legendo! RIP! S najdubljuim poštovanjem! Partizanovac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA