Konačan udarac za Rusiju stigao od CAS-a: Žalba nije usvojena, suspenzija UEFA za ruski fudbal ostaje na snazi

 
 ≫ 
  • 11

Očekivano, nije prošla žalba Fudbalskog saveza Rusije na suspenziju koju je UEFA izrekla za sve kolektive

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) je razvejao i poslednje nade Rusa da se, ipak, klubovi i sve selekcije iz te države mogu vratiti u takmičenja pod okrilje UEFA - koja je i izrekla suspenziju za FS Rusije nakon invazije te države na Ukrajinu.

Žalba, koju je u međuvremenu uputio Ruski fudbalski Savez, nije urodila plodom, a CAS je nakon odluke pojasnio istu u obrazloženju datom na uvid javnosti.

- Odluka koju je donela UEFA bila je razumna, proporcionalna i verovatno neophodna za formalizovanje bezbednih, sigurnih i uređenih međunarodnih fudbalskih događaja. Većina smatra da se odluka ne kosi sa Statutom UEFA, niti bilo kojih odredbi švajcarskog zakona, i da nije bila neprikladna upotreba diskrecionog ovlašćenja UEFA, i da spada u UEFA polje diskrecionog prava kada donosi odluke koje idu u prilog njenim statutarnim ciljevima - piše u pojašnjenju odluke CAS na rusku žalbu.

UEFA je odluku o izbacivanju svih ruskih selekcija, kako reprezentativnih tako i klupskih, iz svih svojih takmičenja, donela 28. februara.

Sud u Lozani je takođe konstatovao "žal što je UEFA morala da donese ovakvu odluku na žalbu za kaznu, za koju Ruski fudbalski savez, ruski fudbalski timovi, klubovi i igrači ne snose nikakvu odgovornost, ali koja je imala, a verovatno će i imati negativan efekat". 

CAS je podsetio UEFA da su razlozi za žalbu privremeni i da je "svim ruskim reprezentativnim selekcijama i klubovima do daljeg suspendovano učešće u UEFA takmičenjima" i žarko se nada, za dobrobit cele evropske fudbalske zajednice, da će okolnosti razviti tako da se suspenzija može staviti van snage.

Video: Nole nakon što je pregazio Francuza, nikad opušteniji pika fudbalicu na plaži sa svojim timom

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strico

    10. januar 2023 | 19:02

    Ovo je cisti cinizam. Pa ne šutiraju oni granate već loptu. Da se uvede i Ameriki suspenzija na sve sportove.

  • Bajke iz predgradja

    10. januar 2023 | 19:15

    Kadija te tuzi kadija ti sudi

  • Fare

    10. januar 2023 | 21:18

    Pa po ovome Ameri se više ne bi bavili sportom,onj pobiše pola planete i nikom ništa .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA