Svet priča o FK Partizan: Deo stadiona im je u Bosni, a deo u Hrvatskoj, granica seče teren

 
 ≫ 
  • 12

Neverovatna priča o ekipi koja igra u "beton ligi" u BiH

Poznato je da mnogo fudbalskih klubova u Srbiji i regionu nose ime Partizan ili Crvena zvezda, a jedan takav, FK Partizan iz Kostajnice u Bosni i Hercegovini, dospeo je u žižu javnosti ponovo.

Naime, od ranije je poznata priča o ovom klubu, jer je njihov stadion tačno na granici između Bosne i Hrvatske. Zapravo, granica prolazi tačno kroz fudbalski teren na kojem igra klub.

Državna granica preseca teren tako da je jedna trećina stadiona u Hrvatskoj, a dve trećine u Bosni i Hercegovini, na teritoriji Republike Srpske.

I ranije je ova priča dospela u žižu svetske fudbalske javnosti, a sada je ponovo osvežena, kada je na društvenim mrežama objavljena priča, koja je nasmejala i zaintrigirala mnoge ljubitelje fudbala.

- Da, granica prolazi tačno kroz naš teren i završava se kod korner zastavice. Mi igramo na teritoriji dve zemlje, a na to smo došli raspadom Jugoslavije. Hrvatski carinici nas još nisu pitali za pasoš, ali... - rekao je prilikom jednog intervjua predsednik Partizana Zoran Avramović.

Interesantno je da je FK Partizan iz Kostajnice svojevremeno zbog lakše organizacije menjao državu u okviru čijeg Fudbalskog saveza je igrao, pa je tako jedno vreme igrao u okviru hrvatske lige, u vreme kada je još bila bivša Jugoslavija.

Sada se mnogi šale kada gol padne sa određenog dela stadiona da su dali ili primili gol iz Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Video: "Neću ni tabelu da gledam do februara": Savo Milošević predstavljen u Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA