≫ 

Tuga u Francuskoj: Preminuo bivši fudbaler PSŽ-a i Marseja, osvajač zlata na Olimpijskim igrama

Tužne vesti stižu iz Francuske...

  • 3
Modeste M'Bami FRoto: POL EMILE / Sipa Press / Profimedia

Bivši fudbaler PSŽ-a i Olimpika iz Marseja i nekadašnji reprezentativac Kameruna, Modeste Embami, preminuo je od posledica moždanog udara u Francuskoj, prenose svetski mediji.

Embami je rođen 9. oktobra 1982. godine u Jaundeu, u Kamerunu, gde je i počeo fudbalsku karijeru, nastupajući za Dinamo Dualu. Brzo su ga spazili agenti brojnih klubova, pa je nedugo zatim, potpisao za francuski CS Sedan.

Za Sedan je nastupao do 2003. godine, kada je usledio transfer u Pari Sen Žermen, sa kojim je u transferu "teškom" 5 miliona evra, potpisao petogodišnji ugovor.

U PSŽ-u je beležio dobre partije i upisao ukupno 83 nastupa, a nakon tri godine, preselio se u tim velikog rivala, ekipu Olimpika iz Marseja. Za Marsej je upisao 77 mečeva, nakon čega je, 2009. godine karijeru nastavio u španskoj Almeriji.

Igrao je potom i u Kini, kao i u Saudijskoj Arabiji, da bi se na kraju vratio u Francusku, u Le Havre, gde je i završio fudbalsku karijeru.

Reprezentativnu karijeru u dresu Kameruna, obeležio je osvajanjem zlata na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, a takođe je postigao i "zlatni gol" u četvrtfinalu protiv Brazila. Za Kamerun je nastupao od 2002. do 2009. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA