Brazilski predsednik odaje poslednju počast Peleu u znak solidarnosti sa njegovom porodicom

Niko ne može da veruje da nas je jedan od najvećih fudbalera napustio

  • 1
Luiz Inacio Lula da Silva Brazil Luis Injasio Lula da Silva Foto: Tanjug/AP

Brazilski predsednik Luis Injasio Lula da Silva otputovaće sutra u Santos, na jugoistok zemlje, kako bi odao poslednju počast legendarnom fudbaleru Peleu koji je umro u četvrtak u 82. godini, saopšteno je iz kancelarije predsednika.

Luli, koji je juče službeno preuzeo dužnost, biće to prvo putovanje u mandatu izvan Brazilije, kako bi odao počast Peleu, čiji je kovčeg izložen na stadionu u Santosu, a u znak solidarnosti s njegovom porodicom, prenose agencije.

Brazilci su počeli da se opraštaju od svoje sportske legende, a među prvima je preminulom Peleu počast odao Đani Infantino, predsednik Međunarodne fudbalske organizacije (FIFA).

Fudbalska legenda Pele biće sahranjen sutra.

Video: Posle duge i teške bolesti - preminuo Pele

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bora

    2. januar 2023 | 23:52

    Lula, osudjivan na tri nivou, zatvoren, proveru u zatvoru 19 meseci…odgovoran za najveću kradju u istoriji sveta, naftna industrija brazila Petrobras…odjedanput oslobodjen od JEDNOG ČOVEKA vrhovnog suda Brazila ( koga je isti taj Lula doveo na to mesto) rekavši ne da nije kriv, nego da to ISP sudjenje nije moglo biti u Kuritibi. Zemlja koja ima izbore putem elektronskih kutija i koje niko ne može da proveri, jer zaboga, one su 100% sigurne i ispravne. Namešteno da Bolsonaro izgubi jer je “homofobičan”,”fašista”, odgovoran za “genocid” zbog korone, “namerno” spaljivao amazonske prašume…dakle sve to zato što, ne dozvoljava kradju, ne favorizuje osobe homoseksualne orjentacije, favorizuje Boga i familiju…dakle…Lula je sramota za poštene ljude Brazila…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA