SAZNAJEMO! Partizan hoće "dželata" Zvezde! Haziza po meri crno-belih

 
 
  • 16

Još jedan reprezentativac Izraela bi mogao da obuče crno-beli dres

Krilni napadač i jedan od najboljih fudbalera Makabija iz Haife – Dolev Haziza (27), želja je Partizana u zimskom prelaznom roku, saznaje Telegraf! Crno-beli su već stupili u neposredni kontakt i sa izraelskim klubom, koji potražuje obeštećenje za svog igrača, ali i sa samim Hazizom, odnosno njegovim zastupnicima, koji nema ništa protiv da se pridruži klubu iz Humske ukoliko se dve strane dogovore.

Nisu u Partizanu baš zadovoljni partijama koje ove sezone pruža Kvinsi Menig (nema ni sam ništa protiv da promeni sredinu) i svesni su da im je, uz fenomenalnog Fusenija Dijabatea, potreban još jedan jednako kvalitetan, prodoran igrač, koji bi pravio razliku i u domaćem takmičenju, ali i na međunarodnoj sceni.

Tim pre, što će crno-beli narednog leta, ako sve protekne po planu, konkurisati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, uz već obezbeđenu Ligu Evrope (ukoliko, naravno, ne preteknu najvećeg rivala, što je u ovom momentu jako teško).

Haziza se apsolutno uklapa u te planove, a pažnju Partizana je skrenuo minulog leta kada je pomenuti Makabi Iz Haife izbacio Crvenu zvezdu iz plej-ofa za Ligu šampiona. U prvom meču u Izraelu Haziza je učestvovao kod sva tri gola svog tima, uz dve direktne asistencije, na Sami Ofer stadionu (3:2) i bio ubedljivo najbolji pojedinac na terenu, dok je u revanšu, u Beogradu takođe bio zapažen svih 90 minuta.

Iz Humske su posle toga intenzivnije ispratili Hazizu i složni su u mišljenju da se radi o fudbaleru koji bi Partizanu doneo preko potreban kvalitet, pa su i sportski sektor i trener Gordan Petrić radi da ga vide u crno-belom dresu.

Neće biti lako, jer je igrač pod ugovorom sa izraelskim klubom, koji potražuje prilično veliko obeštećenje, tim pre što je Makabi protekle jeseni igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, ali dobra volja samog Hazize postoji, jer je svestan da bi iz Partizana daleko lakše došao do liga i ponuda sa zapada Evrope...

Što se igračkih karakteristika tiče, radi se o izuzetno brzom, tehnički potkovanom fudbaleru, koji se podjednako dobro služi sa obe noge i može da pokriva nekoliko pozicija u napadu. Primarna mu je desna krilna, ali može da odgovori i na levoj strani, odnosno u centralnom delu terena.

Pre Makabija iz Haife, branio je boje Bnei Jahude, zajedno sa bivšim igračem Partizana Markom Jovanovićem, a potom i Hapoela Ramat Gan.

Reprezentativac Izraela je od 2019. godine i bio je deo tima zajedno sa Bibarsom Nathom u minula četiri meča Lige nacija protiv Islanda i Albanije...

Valja napomenuti da je tokom jeseni, tačnije sredinom oktobra povredio zadnju ložu, no, ta povreda je već prošlost i Haziza će biti spreman za nastavak takmičenja u prolećnom delu sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pex

    15. decembar 2022 | 13:33

    Okej je, brz ali nista specijalno, nikako on nije bio nas dzelat nego mi sami pre svega a onda i svi ostali igraci makabija sem njega, bez golova, bez asistencija, pa pavkov je vise puta pogodio nasu mrezu nego haziza

  • Др

    15. decembar 2022 | 13:32

    Само једна реч! Паћеници!

  • dulepfc

    15. decembar 2022 | 13:57

    Raspisali se krcunovci... vole da citaju o Partizanu, navijaju za zvezdu, a vole Partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA