≫ 

Švajcarci ukrotili "neukrotive": Kamerun poražen minimalcem pred Srbiju

Jedan gol sasekao je nade Afrikanaca i odneo tri boda u planine, da li je ovo dobro za Srbiju?

  • 38
Kamerun i Švajcarska Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Švajcarske slomila je otpor Kameruna u drugom poluvremenu i u prvom susretu grupe G Svetskog prvenstva, u kojoj se nalazi i Srbija, slavila sa 1:0.

Afrički predstavnik će morati da vadi situaciju protiv Orlova u ponedeljak od 11 časova, jer će u suprotnom vrlo brzo završiti svoju ekskurziju u Kataru.

Švajcarci, sa druge strane, odbili su sve napade u prvom poluvremenu, preživili nekoliko opasnih prilika, otišli na pauzu i smislili drugu strategiju koja im je i donela jedini pogodak već u 48. minutu.

Pre svega, Kamerunci su se pokazali kao dobar protivnik u 45 minuta, a bilo bi i krajnje zasluženo da su poveli do odmora.

Dve šanse, u 10. i 15. minutu su bile umalo temeljn njihove prednosti - prvo Ekambi bio u velikoj prilici, a zatim i Čupo Moting, ali je oba puta dobro reagovao golman Zomer koji je otklonio opasnost.

Kamerun i Švajcarska Foto: Tanjug/AP

Zomer, kao i uvek, čini veliki oslonac Švajcaraca, pa je i sada bio temelj ove velike pobede u prvom kolu.

Kada je već odbrana učinila svoje, a onda i pauza pregrupisala snage u napad, stigao je pogodak samo tri minuta u drugom delu igre.

Bril Embolo pogodio za vođstvo nakon sjajne akcije po desnoj strani odakle je Šaćiri po zemlji poslao loptu u peterac, a odatle nije bilo spasa za Onanu koji je bio glineni golub kod ovog pogotka.

Nakon toga, mogli su Švajcarci i do ubedljivije pobede, ali je sada defanzivaca Kameruna radila dobar posao. Problem je bio što napadači nisu mogli da se istaknu više, fizička snaga više nije pravila prednost, pa je selektor Song menjao Čupo Motinga i Ekambija.

Nije uspela kamerunska selekcija da bolje napadne, a u 95. minutu je Seferović imao sto postotnu šansu da potvrdi pobedu, ali je bio prespor i tukao u blok.

Sve u svemu, Švajcarska dolazi do prve pobede i sada je veliki pritisak na Kamerun da odigra najbolje što može protiv Srbije u ponedeljak od 11 časova.

II POLUVREME

90+6. minut - KRAJ! ŠVAJCARSKA JE OSVOJILA TRI BODA U GRUPI GDE SE NALAZI I SRBIJA!

90. minut - Igrać se se još šest minuta...

85. minut - Protiče vreme i sve ga je manje za afričku selekciju. Sudija nije želeo da pogleda VAR pri jednoj situaciji evidentnoj da se svira penal za Švajcarsku, a sve bliže smo kraju meča.

78. minut - Kamerunci su preuzeli posed, ali je iz petominutne inicijative samo prohujao jedan centaršut koji je Zomer pustio da izađe u gol aut.

74. minut - Čudna izmena selektora Kameruna koji iz igre vadi Ekambija i Čupo Motinga koji su bili do sada najubojitiji, a u igri su Abubakar i Nkudu.

66. minut - Kakva odbrana Onane! Praktično ista akcija kao i kod postignutog gola, a Frojler je sada tukao sa nekih 10-11 metara i naišao sada na golmana Kameruna koji je vrhunskom paradom pokrio desni ugao.

62. minut - Napadi evropskog predstavnika su sve ubojiti, pa svaki izlet liči na gol. Vidmer odlično sarađuje po strani, to čini i Šaćiri, tako da je samo momenat kada će ponovo Embolo moći iz otvorene šanse da pogodi.

58. minut - Rastrčale su se obe ekipe, a Čupo Moting je po gol aut liniji plesao i prešao dvojicu, ali je naišao na Zomera koji je dobro skratio ugao sa desne strane.

54. minut - Sada je švajcarska selekcija preuzela skroz inicijativu, Kamerun je u nokdaunu nakon primljenog gola i ne uspeva da da se podigne sa patosa.

48. minut - GOOOOOOOOL! VODI ŠVAJCARSKA! Posle bledog poluvremena, Bril Embolo pogodio za vođstvo nakon sjajne akcije po desnoj strani odakle je Šaćiri po zemlji poslao loptu u peterac, a odatle nije bilo spasa za Onanu koji je bio glineni golub kod ovog pogotka.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

Kamerun i Švajcarska Foto: Tanjug/AP

I POLUVREME

45+2. minut - GOTOVO JE PRVO POLUVREME!

45. minut - Igraće se još dva minuta, a pred nadoknadu je viđena jedna velika šansa Švajcaraca posle kornera, ali Akanđi je i pored toga što je najviše skočio, samo okrznuo loptu u petercu.

41. minut - Sada se već zvanično može reći da su Kamerunci bili bolji i da su u šansama mogli bolje. Ekambi je došao u priliku da šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je napravio jo dva-tri ekstra koraka koji su mu oduzeli prednost, pa je blokirano od strane Elvedija.

35. minut - Za sada, evropski predstavnik s vremena na vreme liči na favorita, ali su to intervali od po 2-3 minuta. Vidmer i So po desnoj strani su najzapaženiji.

29. minut - Hongla iz duplog pasa prolazi do velike šanse, a golman Švajcarske kači loptu i sprečava je da ode u levi, kontra ugao. Novi korner za Kamerunce.

25. minut - Švajcarska selekcija je morala da koristi protivvazdušni sistem u ovoj minuti, jer im je tri puta preletala lopta preko 16 metara.

21. minut - Krenula je Švajcarska da kontroliše igru, sada su svi Kamerunci iza lopte, ali nisu ugroženi i nema opasnosti po njihov gol.

15. minut - Pravo je čudo da afrička selekcija ne vodi do sada! Čupo Moting je "okrenuo" svog čuvara blizu centra i ustremio se pravo ka golu, ali je u završnici izgubio snagu i slabo šutirao, pa je Zomer malim trudom sprečio udarac.

10. minut - Kakva prilika za Kamerunce! Zomer je bio ozbiljno uzdrman posle napada sa leve strane, a na odbitku je Ekambi mogao mnogo bolje... Bio je u sjajnoj poziciji da iz voleja zapreti, ali je sa 12-13 metara poslao loptu na tribine.

3. minut - Švajcarska ima terensku inicijativu na startu meča. Kamerun igra dosta oprezno i čeka svoju šansu iz kontranapada.

Počinje rasplet duela u grupi u kojoj se nalazi Srbija, koja se od 20 sati sastaje sa Brazilom. Od ishoda duela Kameruna i Švajcarske umnogome će zavisiti i krajnji raspored selekcija.

SASTAVI: 

Švajcarska: Zomer, Rodrigez, Elvedi, Akanđi, Vildmer, Džaka, Frojler, Vargaš, Sou, Šaćiri, Embolo

Kamerun: Onana, Tolo, N'Kolou, Kasteleto, Fai, Oun Goet, Anguisa, Hongla, Toko Ekambi, Mbeumo, Čupo Moting

Da podsetimo, u meču dana na Mundijalu u Kataru, sastaju se Brazil i Srbija, pre toga, od 14 sati igraju Urugvaj i Južna Koreja, dok se od 17 sati sastaju Portugal i Gana.

Video: Neće biti iznenađenja, Srbija će pobediti Brazil: Borjan posle partije Kanade sutra bodri Orlove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    24. novembar 2022 | 11:09

    Napred KAMERUN (!!!!)

  • Zarko

    24. novembar 2022 | 12:50

    Slaba svicarska i slabiji kameryn dosadna utakmica ove ako ne pobedimo po tri razlike onda neznam

  • Miro

    24. novembar 2022 | 11:13

    A daveži se nakačili na RTS pa se be može utakmjca gledati d njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA