Milojević prekinuo novinara na pitanje o Ivaniću i Kataiju i poručio: "Ovo je najveći meč u mojoj karijeri"

 
 ≫ 
  • 13

Zanimljivo je da je trener Zvezde pred kraj konferencije tačno znao šta će ga pitati

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević održao je konferenciju za medije povodom utakmice 6. kola Lige Evrope protiv Monaka!

Crveno-beli u četvrtak od 18.45 časova jure trijumf za 1/16 finala LE, mada bi i treće mesto bilo po meri srpskog šampiona s obzirom na to da donosi plasman u nokaut fazu Lige konferencija.

Na pitanje da li mu je ovo možda i najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri, Milojević je rekao:

- Jeste, mislim da jeste. Voleo bih da ne ostane na tome da je najveća, ulog je pobeda u svakoj sledećoj utakmici, da gledamo ovo kao i svaku drugu, da je dobijemo i kontrolšiemo od početka, nadamo se da ćemo moći, ali ponekad sve zavisi od snage protivnika. Motivisanost, spremnost i fokus je važna. Taj trenutak nepažnje u prvom meču nas je koštao pobede ili nerešenog rezultata, moramo da budemo za nijasnsu hrabriji i ofanzivniji, to je stav mojih igrača, to je negde gde tražimo našu šansu - poručio je trener Zvezde, te se osvrnuo ta to kakvu utakmicu očekuje u četvrtak:

- Očekujem ih u jednoj prepoznatljivoj slici, to je ono što stalno igraju, moramo da im zatvorimo centralni deo terena, žele da napadnu ta dva međuprostora i da trčanjem u međuprostor dođu u završnu trećinu. Tu očekujem kvalitet u njihovom napadačkom triju, u kojoj god formaciji da budu igrali, pa ako i bude 4-4-2, a kadrovska slika kod nas je jako dobra.

Što se tiče kvaliteta Zvezde, Milojević nije imao dilemu.

- Svakako je naš kvalitet kada igramo kao kolektiv, da pojedinci iskoče, da li je to Pešić, Bukari, Ivanić, mislim da je vreme i da on proradi, da pokaže zašto je jedan od najboljih u timu. Kada je reč o slabostima Monaka, ti igrači su jako dobri, možda je slabost što nekad veruju previše fizici, pa ne uspevaju sve da pokriju, to smo imali par puta da vidimo u Beogradu, napadački smo u boljoj formi. Ne možemo da pretimo, ali možemo da se nadamo boljoj produktivnosti kada podignu visoke bekove, ostave dosta prostora sa strane, to su mali detalji i korekcija našeg osnovnog modela.

Miloš Milojević Foto: Telegraf.rs

- Monako protiv svih protivnika igra isto, adaptiraju se previše, opet oni kad nalete na nekog jačeg od sebe u ligi budu u podređenoj situaciji, tako da njihov osnovni kvalitet je momenat gubljenja lopte protivnika, tu imaju i timske i individualne kvalitete, korektni su, imaju iste automatizacije, to su neke stvari koje stalno rade. Mislim da više fokus treba da bude šta mi želimo, da ne treba da izađemo da smo mi podređeni. Kad mi kontrolišemo igru i njima je jako teško, jer ta četiri ofanzivna igrača nisu zainteresovana za defanzivu, to je činjenica.

Milojevića je tokom konferencije zatekla i jedna kostatacija, a to je da Zvezda nikada od osnivanja nije slavila na tlu francuske.

- Nisam imao taj podatak, nije baš neka da kažem dobra slika ako je tako, mnoge negativne stvari kroz istoriju su se desile u Francuskoj. Ne mislim tu zbog sebe da bih se upisivao u istoriju, najbitniji je tim, Crvena zvezda. Nadam se da momci mogu do pobede i proleća u Evropi koja nam je cilj. Kažem, nisam neko ko juri rekorde i nemam taj ego borbe sa prošlošću, treba da gledamo unapred, najviše volim finale, a ovo je neko finale, nosi dozu presinga i odgovornosti. Nisam znao da je 20 utakmica, ali je svaka kod nas moranje, idemo na pobedu. Tražim im da se opuste, da igraju dobar fudbal i da ne razmišljaju o rezultatu, nego o predstavi fudbalske igre, da li je to prijem, dodavanje... Nekad možete da prevarite fudbal, ali ne mnogo puta i ne konstantno.

Zanimljivo je bilo i to što je Milojević pred kraj konferencije prekinuo novinara, znajući koje će pitanje da postavi. Na pitanje "Ima li mesta u istom", Zvezdin stručnjak se sam nadovezao:

- Ima! Znam, za Ivanića i Kataija, tri godine su igrali zajedno, ne mislim da nema - jasan je bio Milojević koji se osvrnuo na potencijalni sastav:

- Mogu da budem toliko slobodan da kažem da će Eraković igrati na najboljoj poziciji trenutno gde trenutno pruža jedan od naših najkonstantnijih igrača. Momak koji zaslužuje da se nađe na spisku putnika za SP, mislim da može da ima lepu budućnost. Hteli smo da ga odmorimo protiv Kolubare, jer je igrao najviše minuta nakon mog dolaska. Nismo mogli, u godinama je gde može da podnese najveći teret. Kvalitet mu je posle to što može da igra na obe poziciji, gde će igrati posle Zvezde, a želim mu da ostvari svoje snove, nadam se ne pre juna, mislim da će mu to biti pomoć u adaptaciji. Da neće biti samo prodat i zaboravljen, nego da će i da igra.

(Telegraf.rs)

Video: Gostujuća tribina na stadionu Luj II pred meč Monako - Zvezda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    2. novembar 2022 | 19:19

    Lepo je sanjati,sanjati i samo sanjati,mije mondlo super liga,gde ste zasticeni kao beli medvedi i kada vam drzava diktira rezultate i postavlja vase ljude na celo saveza🤔🤔🤔🤔🤔🤷‍♂️

  • Mire

    2. novembar 2022 | 20:00

    Gubi opajdara 2:0 .

  • struchnyakowsky

    2. novembar 2022 | 19:11

    ko je majstor koji je odlucio da na mestu centarfora igra (levo smetalo) lik koji je u 2022 godini odigrao 45 utakmica i postigao 15 golova.da li jos neki klub ima takvog igraca na toj poziciji narocito ozbiljni klubovi koji ograju evro kupove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA