Zvezda razbila bunker Kolubare: Kulibali strelac, Mijatović u Lazarevcu pokazao da je budućnost crveno-belih

 
 
 ≫ 

A, sada - Kneževina

Fudbaleri Crvene zvezde otići će u dobrom raspoloženju na presudnu evropsku bitku u Monako pošto su u 17. kolu Superlige Srbije slavili sa 2:0 protiv Kolubare u Lazarevcu.

Svi napadači tima iz Ljutice Bogdana odradili su dobar posao u ovom meču. Viđen je gol Aleksandra Pešića, prvenac Kalife Kulibalija, asistencije mladog Jovana Mijatovića i El Fardu Ben. Sve navedeno je kombinovano rezultovalo pobedom crveno-belih.

Odlučio je trener Miloš Milojević da promeša karte, da ostavi Aleksandra Kataija na klupi, a Gelora Kangu u Beograd. Priliku su dobili neki igrači koji nisu ni imali toliko šanse od starta sezone, pa je u poslednjoj četvrtini meča sastav bio više nego kombinovan sa Kulibalijem, Mustafom, Bogdanovićem, Lekovićem...

Iako se nije upisao u listu strelaca, Jovan Mijatović je tokom čitavog prvog poluvremena svojim kolegama stvarao šanse, a onda je u 45. minutu i upisao asistenciju.

Upravo je Mijatović bio najzaslužniji za to što su crveno-beli poveli pre odmora, jer je jednim laganim i kratkim dodavanjem isturio Pešića pred Stanivukovića, a popularni Šilja je ispod Stanivukovića poslao loptu i doneo prednost gostima.

Već početkom drugog poluvremena, iz igre izlaze Rodić, Pešić i Eraković kako bi se odmorili za četvrtak i meč sa Monakom, a na teren stupaju Azarov, Kulibali i Leković.

Kulibali nije proveo ni tri minuta na igralištu u Lazarevcu, a već je zatresao mrežu - igrao se 49. minut kada je El Fardu Ben prošao po levoj strani, došao skoro do gol aut linije, a onda poslao britko ubacivanje po zemlji za Kalifu koji je postavio nogu i zatresao mrežu.

U nastavku susreta se nastavilo sa izmenama i prilikama za Mustafu i Bogdanovića koji je upisao svoje prve minuta u dresu Crvene zvezde.

Kolubara je pokušavala dugim loptama da aktivira ofanzivne potencijale, te je naterala Milana Borjana da nekoliko puta izlazi iz 16 metara i sprečava da mu se zatrese mreža.

Na kraju, još jedna pobeda u nizu za Zvezdu koja sada ima osam bodova više od TSC-a i meč manje, dok je Partizan pre svog meča u ovom kolu na -10 i trećem mestu Superlige Srbije.

Uskoro opširnije...

TOK MEČA

II POLUVREME

90+2. minut - KRAJ MEČA! Zvezda je odnela pobedu iz Lazarevca, Pešić i Kulibali su pogodili protiv Kolubare.

86. minut - Prekid za Kolubaru i zamalo gol. Kočović je glavom pokušao, ne bi Borjan mogao to da stigne, ali je lopta otišla pored leve stative.

82. minut - Prve minute u Zvezdi dobija bek Vuk Bogdanović koji je odmenio Marka Gobeljića.

81. minut - Shvatila je Kolubara da nema šta više da izgubi, pa je dugim loptama često aktivirana udarna linija koja tera Borjana da često reaguje i izleće van kaznenog prostora.

75. minut - Evo prvog žutog kartona na meču, a zaradio ga je Ante Vukušić, igrač Kolubare.

70. minut - Dao je Milojević prostora mlađima, a u ovom momentu je Leković imao priliku, samo što udarac glavom nakon prekida nije dobro artikulisao, te je lopta otišla iznad prečke.

64. minut - Pao je tempo meča. Ne vidimo više nadiranje Zvezde, dok je Kolubara imala možda priliku da zapreti, ali su se dva igrača sudarila kada su pokušala da uhvate volej na nekih 13-14 metara od gola Milana Borjana.

57. minut - Idu crveno-beli po novi gol, a Kulibali je mogao da se proslavi u malom vremenskom intervalu. Kangva je centrirao i pronašao je visokog napadača koji je pokušao, ali je mogao i mnogo bolje da reaguje. Stanivuković lako reaguje.

49. minut - GOOOOOOL! ZVEZDA UDVOSTRUČILA! Kalifa Kulibali je posle samo tri minuta provedena na terenu postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu. Prošao je po levoj strani El Fardu Ben, ušao u šesnaesterac i poslao oštru loptu, po zemlji koju je Stanivuković dotakao, ali je taman namestio Kulibaliju koji je iz prvog dodira zatresao mrežu.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO MEČA! Tri promene kod gostiju. Izašli su Rodić, Pešić i Eraković, a u igri su Azarov, Kulibali i Leković.

I POLUVREME

45+1. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Uspeli su gosti sa Marakane da slome otpor domaćina koji je odolevao, ali je pao u poslednjem momentu prvog dela igre.

45. minut - GOOOOOOOL! ZVEZDA VODI U LAZAREVCU! Jovanu Mijatoviću se piše asistencija nakon što je fino angažovao Aleksandra Pešića koji je bio za korak brži od štopera, te je poslao loptu ispod Stanivukovića za prednost crveno-belih.

41. minut - Pravo je čudo što Zvezda nije ovo iskoristila i postigla gol. Stanivuković se kod jednog prekida premišljao, ostao ni tamo ni ovamo, a onda kada je iz drugog pokušaja krenuo po loptu, okliznuo se u blatu ispred gola. Gobeljić je dva puta šutirao, ali nije uspeo da probije šumu nogu sa 6-7 metara od okvira gola.

36. minut - Crveno-beli su na 68 odsto poseda lopte, ali kruženje oko protivničkih 16 metara za sada ne donosi nikakvu promenu rezultata.

30. minut - Ovo je bilo blizu! Jovan Mijatović je bio u ulozi plejmejkera na nekih 20 metara od gola Kolubare, te je "bocnuo" loptu i lansirao Ivanića u zicer koji Mirko nije iskoristio pošto je poslao loptu pored desne stative. Ređaju se prilike, ali se ne menja rezultat.

27. minut - Imali su domaći veliku šansu nakon kontre - Đokić je sačekao protrčavanje Kadrića koji je prihvatio loptu, došao do Borjana iskosa desno, tako da je golman Zvezde uspeo da mu zatvori ugao i da sprei promenu rezultata.

21. minut - Milojević je pokušao da donese Kolubari iznenađujuće vođstvo, ali i on šutira preko prečke. Za sada smo videli samo jedan šut u okvir gola računajući obe strane.

18. minut - Oprobao je Ben levicu sa ivice kaznenog, ali iz trka je poslao loptu tik iznad prečke.

12. minut - I pre meča je bilo jasno šta ćemo gledati. Zvezda je samo u jednom desetosekundnom intervalu imala opasnost posle ubacivanja sa čak 40 metara. Nastavljaju crveno-beli da drže loptu.

7. minut - Čuvar mreže domaćih je stajao nepomično kod pokušaja Pešića koji je poslao tu loptu na nekoliko centimetara pored leve stative.

5. minut - Kolubara je od samog starta suočena sa neverovatnim pritiskom. Ne uspeva domaćin da izađe preko polovine terena, a sada je Zvezda prvi put i dobro uzdrmala golmana Stanivukovića preko Mijailovića koji je tukao sa 20 metara ka desnom gornjem ćošku, ali je stigla odbrana i prvi korner.

1. minut - UTAKMICA U LAYAREVCU JE POČELA!

SASTAVI

Kolubara: Stanivuković, Azemović, Bakić, Ilić. Janković, Kadrić, Kočović, Lončar, Milojević, Sadiković, Đoković

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Dragović, Eraković, Rodić - Mijailović, Kangva, Ivanić, Ben - Mijatović, Pešić.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duh bez sekire

    30. oktobar 2022 | 18:27

    Brat Kulibali, krene da šutne desnom, lopta ga pogodi u levu.. laznjak.. majstor je majstor... 🤣🤣🤣

  • Dejan

    30. oktobar 2022 | 17:01

    Meni samo nije jasno što Borjana ne odmore malo, bar svaku petu utakmicu. Vasiljević je sasvim dobar i pouzdan golman.

  • Др

    30. oktobar 2022 | 18:54

    Глодари, глодари! Биће ово дуга и 'ладна зима! Спремајте дуге вунене гаће, угаљ и доста дрва! Зато не дрвите на порталу, јер вас то неће угрејати!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA