≫ 

Everton zaustavio Mitrovića i Fulam: Srpski napadač pucao, ali je Pikford uspeo da odbrani apsolutno sve

Karamele nose bod kući sa "Krejven Kotidža"

  • 3
Aleksandar Mitrović, FK Fulam Foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Imao je svoje šanse danas Aleksandar Mitrović. Mogao je Fulam i do tri boda, ali slađi deo plena večeras ide natrag za Liverpul. Everton je uspeo da odoli na gostovanju na "Krejven Kotidžu", a na kraju je možda mogao da dođe i do sva tri boda, da je iskoristio jednu od mnogobrojnih kontri - 0:0.

Remi je nekako bio najpošteniji ishod ovog meča. Da bude bez golova? Možda i ne baš. Obe ekipe igrale su veoma otvoreno i napadački, pa je prosto nemoguće kako nismo videli barem jednu loptu u mreži.

Otvoreno se igralo na obe strane od početka. Posle početne inicijative Evertona lopta je prešla u noge igrača Fulama, koji su prvo preko Vilijana mogli da dođu do prednosti, ali je taj udarac fantastično odbranio Pikford.

Nekih 15 minuta kasnije, navijači su počeli da strahuju da li će Aleksandar Mitrović uopšte uspeti da završe utakmicu, prvo zbog činjenice da je posle jednog duela sa Konorom Koudijem nezgodno pao na leđa, a potom i zbog jednog oštrog starta zbog kojeg je reagovao i VAR, ali mu nije dodeljen crveni karton.

Pa opet, Fulam je sa njim na terenu nastavio da igra vrlo dobro. Vilijan je u 52. minutu imao dobru poziciju za šut, ali je uputio udarac pravo u Pikforda, da bi deset minuta kasnije Aleksandar Mitrović šutirao isuviše jako i prebacio prečku sa nekih 11 metara.

Do kraja meča viđena je još jedna dobra kontra za Everton preko Dominika Kalvert-Luina iz kojeg je pao i gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao engleski napadač.

Fulam sa novim bodom ima ukupno 19 i zadržava visoko sedmo mesto na tabeli, dok je Everton sada na 12. poziciji sa 14 bodova.

PREMIJER LIGA - 14. KOLO

Subota

Lester - Mančester siti 0:1 (0:0)

Bornmut - Totenhem 2:3 (1:0)

Brentford - Vuvlerhempton 1:1 (0:0)

Brajton - Čelsi 4:1 (3:0)

Kristal Palas - Sautempton 1:0 (1:0)

Njukasl - Aston Vila 4:0 (1:0)

Fulam - Everton 0:0

Liverpul - Lids (20.45)

Nedelja

Arsenal - Notingem Forest (15.00)

Mančester junajted - Vest Hem (17.15)

Standings provided by Sofascore

Video: Umalo tuča na meču u Ivanjici: Igrači se zaleteli jedni na druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA