Milan pregazio Juve u derbiju, Vlahović "kumovao" drugom golu Rosonera

 
 ≫ 
  • 3

Možda to rezultat ne govori, ali crno-beli nisu imali šta da traže u ovoj derbiju

Fudbaleri Milana pobedili su na domaćem terenu ekipu Juventusa u derbiju 9. kola Serije A rezultatom 2:0 (1:0)!

Milan ne samo da je pobedio, nego je u potpunosi nadigrao indisponirani Juve koji je konkretno pretio samo u uvodnom trenicima utakmice.

Strelci za domaći tim bili su defanzivac Fikajo Tomori u 45. minutu i Braim Dijaz u 54. minutu - i to nakon što je Dušan Vlahović poslao jednu loptu koju je Dijaz presekao, zatim predriblao Bremera i zatresao mrežu.

Vlahović se, zajedno uz Filipa Kostića i ostale saigrače, u potpunosti "utopio u sivilo" Bjankonera. Da li je sam kriv za to? Teško, jer Juve bukvalni nije imao nikoga ko bi mu dao koliko-toliko "normalnu" loptu.

Duci je pre ovog gostovanja dao tri gola na tri vezane utakmice - protiv Norveške, Bolonje i Makabija - a utakmicu je završio u 78. minutu kada je umesto njega u igru ušao Mojze Ken. Isti igrač je malo razdrmalo Juve u finišu, imao je šansu, ali nedovoljno.

Prvi gol Milan je dao posle kornera. Lopta se odbila do Žirua koji je "tukao" kao golu, a na putu ka istim ona je pogodila Tomorija. Dovoljno da samo padne ispred njega, te sjajnom defanzivcu nije bilo teško da je zakuca u mrežu. Bunio se Juve zbog tog gola, tražili su faul nad Kvadradom koji je prethodio tom korneru, ali je Orsato bio siguran u svoju odluku.

Milan se ovom pobedom izjednačio sa Napolijem i Atalantom na čelu tabele sa 20 bodova, s tim što poenuta dva kluba imaju meč manje. S druge strane, Juve je zakucan u sredini sa 13 osvojenih bodova i drugim porazom u domaćem šampionatu u poslednja tri meča.

U nastavku pogledajte i golove koje je Milan postigao:

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    8. oktobar 2022 | 21:09

    Vlahovicu neces ti jos dugo u juve

  • DZG Rudeš

    9. oktobar 2022 | 11:15

    Juve "nije ni došo na tekmu". Očekival sam (na TV) neki "egal fajt", kad ono...Da mi se vrate moje pare!...😆

  • Milan

    9. oktobar 2022 | 07:29

    Vlahovic je igrao juce?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA