≫ 

Evo šta je sve Partizan zaradio za sebe i srpski fudbal remijem na Malti

Ostaje žal za već viđenom pobedom, koja je izmakla u završnici posle dva penala za Hamrun

  • 31
FK Partizan Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana obezbedili su plasman u Ligu konferencija pošto su remizirali su Hamrunom u revanšu na Malti sa 3:3. Ostaje žal što su crno-beli u završnici primili dva gola sa bele tačke i tako propustili da pobede i dodatno poprave nacionalni koeficijent.

Osim što je obezbedio evropsku jesen i šest utakmica u grupnoj fazi Lige konferencija, Partizan je zaradio i značajan novac, ali i UEFA koefijente za sebe.

Koliko je novca zaradio Partizan?

Sam plasman u Ligu konferencija donosi 2.940.000 evra od UEFA, a pošto će Partizan tamo biti u prvom šeširu, to donosi i dodatan bonus od UEFA na osnovu koeficijenta. Partizan će dobiti po 44.000 evra za svako mesto koliko bude bolje plasiran u odnosu na druge učesnike, a to bi trebalo da bude oko dodatnih milion evra.

Dakle, sam plasman donosi četiri miliona evra, a tu je prilika i za dodatnu zaradu, jer svaka pobeda u grupi donosi dodatnih 500 bodova, remi 166.000 evra, prvo mesto na kraju vredi 650.000, a drugo 325.000 evra.

Tu su takođe i dodatni prihodi od ulaznica, tako da će ovaj ulazak u Ligu konferencija značajno obezbediti finansijsku stabilnost u Humskoj.

Koliko koeficijenata je doneo remi na Malti?

Što se tiče koeficijenata, Partizan je plasmanom u grupnu fazu dobio 2.500 poena za UEFA koeficijent (s tim da će ovi bodovi da se brane u grupnoj fazi), a ostaje šteta što nije izvojevana pobeda na Malti, koja bi donela je još 500 bodova za srpski fudbal i nacionalni koeficijent, pa posle remija moramo da se zadovoljimo sa 250 bodova.

Ovde će svaki bod biti bitan, jer se Srbija ove sezone grčevito boriti da sačuva 11. mesto, koje donosi direktnog učesnika grupne faze Lige šampiona i još jednog u kvalifikacijama.

Podsetimo, Partizan će saznati ko su mu rivali u petak od 14.30, kada je na programu žreb za Ligu konferencija.

Video: Natho slavio s njima: Igrači Makabija naleteli na fudbalere Partizana na aerodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    25. avgust 2022 | 22:01

    Najpre zaradio sramotu

  • Statistika

    25. avgust 2022 | 22:36

    Samo statistiku pogledajte, 7 prema 3 šutevi u okvir gola za njih, posed lopte 53:47za maltezane korneri nerešeno rezultat nerešeno. Pa sta je bre ovo

  • мики 011

    25. avgust 2022 | 22:20

    Kako sad….?3:3?sa maltezanima👏😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA