"Penalžinjo" doneo prvu pobedu Čelsiju u novoj sezoni, igrač od 70 miliona sedeo na klupi

 
 ≫ 
  • 2

"Plavci" će iz ovog meča pamtiti samo tri boda

Krenuo je i Čelsi u novu sezonu Premijer lige, i nije bogzna koliko pokazao na početku, ali upisana je pobeda na "Gudisonu" protiv Evertona (1:0) za pozitivan utisak o prvih 90 minuta fudbala za sezonu 2022/2023.

Strelac jedinog gola za Tuhelov tim bio je Žoržinjo iz penala, a kako drugačije, u smiraj prvog poluvremena i tako nastavio nisku pogodaka u Engleskoj sa "bele tačke". Bio je to naturalizovanom Italijanu 18. pogodak sa 11 metara od ukupno 20 u dresu Čelsija.

Ovog puta bio je vredan tri boda.

Tuhel je u startnu postavu uvrstio tandem najvećih pojačanja Sterlinga i Kulibalija, koji su odradili solidan deo posla, a na terenu se u drugom poluvremenu našao i igrač čiji je transfer, akar zbog vrednosti, zasenio sve ostale Čelsijeve letošnje akvizicije - Mark Kukurelja.

Španac, koji je pristigao iz Brajtona za skoro 70 miliona evra, ušao u igru u 75. minutu, zamenio je Kulibalija, i osetio draž igranja u jednom od najmoćnijih engleskih klubova. Za Čelsi nije bilo mnogo problema da održi vođstvo koje je doneo Žoržinjo, odbran je bila bolji deo tima, što se već ne može reći za navalu koja nije uspela da nađe prostora za ulazak u veći broj šansi za 90 minuta.

Menadžer domaćih i legenda gostujućeg tima, Frenk Lamapard, na osnovu svega viđenog u prvoj utakmici, utisak je, imaće komplikovan zaatak da poboljša perfomanse tima i da krene u osvajanje velikog broja bodova u nastavku sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natko

    6. avgust 2022 | 23:43

    Penaltko

  • DDF

    7. avgust 2022 | 23:01

    Posle dva promasena u dresu Italije protiv Svajcarske i neodlazka na SP,nikada vise ne bi trebalo da pomisli da sutira penal u zivotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA