Turbo Bukari zaludeo Marakanu, Zvezda spektakularnom igrom rasturila Pjunik kao dete zvečku!

 
 ≫ 

Videli smo igru mačke i miša na našem najvećem stadionu, Zvezda je praktično obezbedila plasman u Ligu Evrope i prolaz u plej-of za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde priredili su još jednu spektakularnu partiju za svoje navijače, ugođaj za pamćenje, i novu ubedljivu pobedu na "Marakani" gde je "stradao" jermenski Pjunik u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona - 5:0 (3:0)!

Ko je večeras gledao utakmicu srpskog i jermenskog prvaka mogao je još jednom da se uveri u snagu ekipe Dejana Stankovića i "dubinu" u postavi kojom raspolaže trener crveno-belih. Bez ikakve dileme, junak utakmice i prva zvezda večeri, sigurno i ove runde kvalifikacije bio je Osman Bukari - sasvim sigurno novi ljubimac navijača!

Ganjanin je odigrao jednu od utakmica karijere, postigao het-trik i asistirao Kangvi za drugi gol, u 2. minutu mu je poništen pogodak, što je samo bila najava njegove večeri koja će se dugo pamtiti i kojom se "uvukao" pod koži ljubitelja fudbala i crveno-belih. Resital Ganjanina bio je samo kap u moru dobrih stvari koje su igrači Zvezde demonstrirali večeras. Jermeni su bili nemoćni svedoci tima čiji kvalitet trenutno premašuje ovaj nivo takmičenja i igranje sa rivalima ovakvog ranga.

FK Crvena zvezda - FK Pjunik Foto: Marko Jovanović

Zvezda je ovom pobedom praktično osigurala Ligu Evrope i plasman u plej-of za plasman u Ligu šampiona gde će joj protivnik, i to je gotovo izvesno, biti daleko jači suparnik Makabi Haifa koji je u nezadrživom naletu, posle Olimpijakosa (4:0), napunio i mrežu Apolona (4:0). Ali sa ovakvom igrom, sa ovakvim individualcima i moćnom timskom partijom, crveno-beli nemaju koga da se plaše. 

Koja reč o samoj utakmici...

U duelu Davida i Golijata pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog momenta. Ni poništen gol Bukarija nije mnogo poremetio srpski tim da nastavi da energijom i kvalitetom krši otpor Jermena. Nagrada je stigla preko senzacionalnog Bukarija koji je zadao prvi udarac gostima, a onda, na adrenalinu vozio sve do momenta kad ga je Stanković zamenio u drugom delu, a ovaj pobrao ovacije kakve dugo neki igrač nije od navijača Zvezde.

Do tada, Bukari je na turbo pogon vezivao u čvor svoje čuvare, bežao im kako je hteo i kud je hteo, u 34. minutu "spojio" je Kangvu sa golom, u 44. krunisao svoju partiju još jednim golom za ekstazu 40.000 ljdui na našem najvećem stadionu.

FK Crvena zvezda - FK Pjunik Foto: Marko Jovanović

Nastavak je bio sporiji za Zvezdu, ali je opet Bukari bio taj koji je sve podigao na viši nivo, istina u situaciji kod četvrtog gola, njegovog trećeg, "pomogao" mu je golman gostiju da se proslavi, i bio je to momenat kada su gosti potučeni do nogu, jer su dotad, u par navrata, čak i mogli do gola koji bi ih osokolio i dao im nadu. Stanković je osvežio postavu uvođenjem Srnića, Pavkova, Sanogoa, Mitrovića, i upravo je ovaj potonji ponovo podsetio sve da je Zvezdinih 500.000 Radničkom bilo malo za njegov potencijal. U gotovo prvom dodiru sa loptom, Mitrović je spakovao loptu u dalji donji ugao Jermena, zapečatio još jedno čarobno veče crveno-belih.

stefan mitrović Foto: MN Press

Za kraj, mala mrlja na pobedi je crveni karton Milana Rodića, bez ikakve potrebe, no bek Zvezde će odmoriti za put u Jerevan i biti spreman za ono što posle toga dolazi - borba prsa u prsa sa Makabijem za Ligu šampiona, za novac, za slavu.

U nastavku pogledajte kako je sve to večeras izgledalo na Marakani - uz snimke golova Zvezde.

TOK MEČA

CRVENA ZVEZDA - PJUNIK 5:0

(Bukari 29, 44, 70, Kangva 34, Mitrović 78)

89. minut - Crveni karotn za Rodića! Glupost beka Zvezde, start s leđa, zbog koje će propustiti revanš u Jerevanu.

78. minut - GOL, 5:0, Stefan Mitrović! Kad hoće, onda hoće sve! Stefan Mitrović je iz prvog dodira sa loptom uspeo da postigne gol, peti za zvezdu, a svoj prvi evropski, na debiju na evro sceni. Spektakularno veče po crveno-bele.

76. minut - Ovacije navijača za igrača utakmcie, neverovatnog Bukarija koji je napustio teren, ustupio mesto Mustafi, a Stanković je istovremeno izvršio još dve izmene: Mitrović je ušao umesto Ivanića, a Sanogo umesto Kange.

FK Crvena zvezda - FK Pjunik Foto: Marko Jovanović

74. minut - Kanga... Sjajno je gađao omaleni šuter Zvezde, sa mnogo sećaja negde sa ivice kaznenog prostora, gađao je mesto kod leve stative, međutim bio je zamalo neprecizan.

70. minut - GOL, 4:0! Bukari... Treći gol neverovatnog Ganjanina koji moguće igra utakmicu karijere. Pogodio je ovog puta i uz malo sreće, pošto je golman gostiju Jurčenko loše cenio centaršut Bukarija, pogrešio, a onda praktično sam sebe matirao. "Pola gola" ide njemu na dušu.

69. minut - Izmena i kdo Zvezde. Katai je napolju, ušao je Srnić. Traži izlazak i Pešić... Pavkov će umesto njega. Ovacije je dobio najbolji strelac ekipe u Superligi (5 golova).

65. minut - Ukazala se Zvezdi polukontra koju je "povukao" Bukari, ali e stao, "odložio" do Kange koji niej časio časa - tukao je sa gotovo 30 metara direktno u golmana Jurčenka. Sprema se izmena kod gostiju, u igri je Uroš Nenadović, izašao je Harudijan.

60. minut - Još jedan opasan napad Pjunika, Dašjan je izigrao dvojicu defanzivaca Zvezde, prigrao Juričića čiji je udarac u psoeldnji čas izblokiran pred golom Beograđana. Gosti i te kako umeju da naprave problem u napadu, ali ih je skupo koštala loša defanzivna postavka.

FK Crvena zvezda - FK Pjunik Foto: Marko Jovanović

56. minut - Izuzetan pokušaj Gonzalesa, sa skoro 35 metara, Borjan je bio ugrožen, ali je krajnjim naporom uspeo da paradom izbaci loptu u kroner. U međuvremenu, Marjan Radeski je zamenio Jusufa Otubanja. Pomenuti Gonzales je na poluvremenu ušao umesto Davidijana.

54. minut - Mirna, strpljiva, staložena igra Zvezde, bez žurbe i previše rizika. Sav posao Stankovićev tim odrado je u prvom poluvremenu, ali se, pokazuje to i uvod drugog poluvremena, ne zadovoljava postignutim.

48. minut - Bukari  umalo da postigne i treći gol! Tukao je negde sa ivice kaznenog prostora, lopta je "u dizanju", pogodila igrača Pjunika i odbila se u korner.

POLUVREME

44. minut - GOL, 3:0, šou Bukarija! Šta radi ovaj čovek - nezadrživ je, neuhvatljiv, rastura odbranu Pjunika u paramparčad. Drugi gol Ganjanina, opet po istom receptu, brzopotezni dribling i neodbranjiv udarac u dalji ugao o stativu! Marakana je u transu, dva gola i asistencija za 45 minuta neverovatnog Bukarija.

39. minut - Opasna situacija na samoj ivici kaznenog prostora Zvezde, Milunović je kiksnuo u dodavanju do Dragovića, napadač Pjunika presekao pas, a onda je Dragović, nemajući kud, morao da ruši protivničkog igrača. Zaradio je žuti karton, a gosti nisu uspeli da profitiraju iz slobodnog udarca.

34. minut - Trese se mreža Pjunika... Da li je gol? Da, gol je - Zvezda vodi 2:0! Kangva je strelac. Sudija je proveravao da li je Zambijac rukom uneo loptu u mrežu, što je isprva detektovao arbitar, međutim video snimak ga je demantovao. Prethodno, Bukari je brzinom i driblinzima izludeo odbranu gostiju, mogao je i da šutira, ali je asistencijom spojio Kangvu sa golom.

29. minut - GOL, 1:0, Bukari! Gotovo identična situacija kao i u 2. minutu kada je Zvezdi poništen gol, ovog puta sve je bilo čisto. "Sevnula" je kontra Zvezde u jeku napada gostiju, Katai je dao "for" Bukariju u prostor, ovaj je bio sma kao duh na polovini jermena, prvim dodirom obišao golmana Jurčenka, drugim poslao loptu u mrežu.

25. minut - Nervoza u taboru Zvezde, Katai je zbog prigovora sudiji dobio žuti karton što je publika ispratila negodovanjem. Gosti su se, čini se, polako oslobodili najvećeg pritiska crveno-belih.

17. minut - Opet kombinacija Katai - Bukari pravi probleme Pjuniku, i ponovo su se gosti odbranili. jurčenko je refleksno, nogom, zaustavio pokušaj krilnog napadača Zvezde.

14. minut - Šansa za Zvezdum napali su "iz vazduha" domaći, pokušao je glavom Pešić, ali je golman gostiju Jurčenko bio dobro postavljen. Spreman da interveniše.

12. minut - I dalje bez golova na našem najvećem stadionu, Zvezda vodi igru, diktira ritam, ali, zasad, Jermeni imaju defanzivan odgovor na svaki pokušaj crveno-belih.

8. minut - Splasnula je euforija koja je narasla do neba posle poništenog gola Zvezde. Crveno-beli od početka u nadređenom položaju nad rivalom, najveća borba se odvija nasredini terena.

FK Crvena zvezda - FK Pjunik Foto: Marko Jovanović

2. minut - GOOOOOL, 1:0... Bukari! Ipak - ne! Ofsajd je u pitanju - VAR je presudio da je nesuđeni strelac bio prvi iza odbrane gostiju na dodavanje Kataija. Šteta. Bio je to sjajan napad i gotovo savršena akcija i kontra, koja, nažalost po domaće, nije završena onako kako su želeli.

istovna tribina Foto: Telegraf.rs

O UTAKMICI

Fudbaleri Crvene zvezde pokazali su se moćno u superligaškom uvodu sezone - da vidimo koliko mogu na prvom evropskom stepeniku?

Crveno-beli protiv jermenskog Pjunika otvaraju evropsku sezonu u kojoj žele samo jedno - plasman u Ligu šampiona. Do tamo dele je četiri utakmice, dve runde, i dosad nikad jednostavniji put do elite, makar je to tako na papiru.

Prvi na tom putu je Pjunik koji imenom ne uliva zebnju, ali je eliminacijom Kluža (na penale) i Didelanža u narednom krugu (ukupno 5:2) pokazao da ima solidne adute za ovaj nivo takmičenja. Utakmica kreće od 20:45 sati - uz TV prenos na kanalima RTS 1 i Arena 1 Premium.

SASTAVI

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Kanga, Kangva, Ivanić, Bukari, Katai, Pešić.

Pjunik: Jurčenko, Renzo Hose, Gajić, Karutjunijan, Juričić, Žuninjo, Cocijuc, Davidijan, Dašijan, Kovalenko, Otubandžo.

Video: Igrači Pjunika se zagrevaju na Marakani: Šačica od desetak navijača ih bodri sa tribina

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    3. avgust 2022 | 21:21

    Bukari-munja... Dugo zvezda nije imala ovakvog brzog napadaca

  • Igor Grobar

    3. avgust 2022 | 22:31

    Ubedljiva igra,ubedljiva pobeda protiv nimalo slabog protivnika...Bravo komsije

  • Delije Padinjak!

    3. avgust 2022 | 22:33

    Sta kaze kapiten Zdjelar? Jel namesteno sve ovo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA