Zvezdu u plej-ofu LŠ čekaju bivši igrači, ali i 4 napadača koji su dali 59 golova prošle sezone

 
 ≫ 
  • 3

Pritom još četiri zajedno na startu nove sezone kada je u pitanju Makabi Haifa, klub koji je u prethodnoj rundi izbacio Olimpijakos * S druge strane, Apolon još nije odigrao nijedan zvaničan meč

Na prvi pogled Crvena zvezda je imala sreće prilikom žreba za plej-of Lige šampiona, jer su lako mogli da dobiju Trabzon, ali daleko od toga da će srpski šampion imati lak posao protiv Makabi Haife ili Apolona ukoliko u dvomeču eliminišu Pjunik.

Ono što je za Zvezdu sjajno jeste to što će prvi meč potencijalno igrati na strani, a onda u grotlu Marakane imati priliku da se po treći put u istoriji plasiraju u grupnu fazu LŠ. A to znači automatski znači i priliv ozbiljnog novca od strane UEFA u klub.

Ko je lakši rival od pomenuta dva tima? Pitanje na koje će malo ko dati tačan odgovor, mada se nekako nazire da je šampion Kipra idealniji rival. Najviše zbog toga što do sada nisu odigrali nijedan zvaničan meč, prvi tek protiv Haife, dok su u pripremnom periodu upisali samo jedan remi i tri poraza.

Za Apolon nastupaju trojica srpskih fudbalera, od kojih je jedan nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vukašin Jovanović. Ostala dvojica su Aleksandar Jovanović, nekadašnji golman reprezentacije Srbije, i Đorđe Denić koji je igrao za Rad i Rozenborg, a dete je Partizana.

Kada je u pitanju prelazni rok Apolona, ovog leta su doveli Metjua Pejbernsa iz Malage, El-Hađi Ba je stigao iz Gengama, Rangelo Janda je bio na pozajmici iz Astane i sada je zvanično postao član kiparskog tima. Zanimljivo, svi su stigli bez obeštećenja. S druge strane, bivši vezista Partizana Saša Marković je napustio klub.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Vukasin Jovanovic (@vukasinjovanovic30)

Kada je u pitanju prethodna sezona, Joanis Pitas im je bio najbolji strelac sa sedam postignutih golova. S obzirom na to da do sada nisu igrali nijedan meč, konačnu sliku kako trenutno izgledaju na terenu možemo da dobijemo tek posle dva duela sa Makabijem. Naravno, ako bude potrebe.

S druge strane, tim iz Izraela je načinio jedno od najvećih iznenađenja kvalifikacija za LŠ, pošto su u prethodnom kolu pregazili Olimpijakos usred Pireja.

U sezonu su ušli sa dva poraza u pripremama, zatim su izgubili Superkup od Hapoel Ber Ševe, da bis e u prvom meču 2. kola kvalifikacija izvukli na domaćem terenu protiv Olimpijakosa golom u 92. minutu (1:1). A onda su sa ubedjivih 4:0 dobili u gostima...

Tjaron Čeri, vezista sa Surinama, je načeo domačina, a vredi pomenuti da je u poslednje tri sezone dao 31 gol za Makabi. Igrao je za Tvente, Groningen, KPR, Kajzeri, a trenutno je zamenik kapitena. Traku oko ruke nosi Neta Lavi koji je u klubu od 2015. godine.

Frandzi Pjero će potencijalno biti najveća opasnost po odbranu Zvezde. Momak sa Haitija je prethodnu sezonu dao 15 golova za Gengam (plaćen je 1,6 miliona), a ovu je otvorio tako što je sa dva srušio Olimpijakos. Društvo u napadu mu pravi Dolev Haziza koji je prošle sezone dao 10 pogodaka u šampionatu Izraela. Pritom i jedan u prvom meču sa Grcima.

Omer Atzili je oba duela sa Olimpijakosom počeo sa klupe, iako se radi o fudbaleru koji je u prethodnom šampionatu dao 20 golova na 33 utakmice. Tu je i Dean David, strelac 14 golova na 34 utakmice. Pomenuti David, Haziza i Pjero su udarna trojka u napadu, iza su Čeri i kapiten Lavi, dok je u odbrani nekadašnji štoper Zvezde Bogdan Planić koji treću sezonu igra za Makabi.

(Telegraf.rs)

Video: Šta očekujem protiv Reala? Pa pobedu! Bonga samouveren pred gostovanje u Madridu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA