Bruka klubova iz bivše Juge, Malta i Farska Ostrva imaju više ekipa u 3. kolu kvalifikacija za LK

 
  • 17

Čak 11 klubova iz bivše JUge ispalo je u 2. kolu kvalifikacija

Nekada su odlasci na Farska Ostrva i Maltu u fudbalskom smisli značili sigurne bodove i popravljanje gol razlike, kako u klupskim tako i u nacionalnim takmičenjima, ali se situacija poslednjih nekoliko godina i te kako menja!

Dokaz za to su ovogodišnje kvalifikacije za Ligu konferencija u kojima klubovi sa Farskih Ostrva i Malte u 3. kolu imaju više predstavnika od timova iz bivše Jugoslavije.

Da bruka bude još veća pobrinuli su se Radnički, Velež i Sutjeska koji su u direktnim dvomečima ispadali od Maltežana i Farana, dok je i banjalučki Borac u 1. kolu doživeo sličnu sudbinu.

Tako smo na kraju došli u situaciju da u 3. kolu kvalifikacija za LK imamo Hibernijans, Gziru i Hamrun sa Malte, te B36 Toršavn i Klaskvik sa Farskih Ostrva. S druge strane, od timova iz bivše Juge tu su Čukarički, Hajduk, Škendija i Zrinjski.

Čak 11 timova je ispalo u 2. kolu. Predvode ih Radnički, Osijek i Rijeka, a tu su još Tuzla siti, Velež, Olimpija, Koper, Mura, Budućnost, Sutjeska i Makedonija ĐP.

Ono što srpski fudbal svakako "žulja" jeste taj poraz Nišlija od Gire na penale. Tri puta su vodili i tri puta su prosipali vođstvo, na kraju i nacionalni koeficijent koji je morao da bude bolje posle ovog drugog kola. Sva sreća pa je Čuka prošla dalje, a tu su još i Crvena zvezda i Partizan koji imaju šansu da Srbiji donesu nove bodove.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    29. jul 2022 | 07:45

    Pa vi nastavite da pljujete Zvezdu i da se cudite kako retko prosipa bodove u domacoj ligi. Dok Zvezda samara evropske velikane ostali nasi klubovi gube od raznih ekipa sa Malte..

  • Aco

    29. jul 2022 | 07:41

    Kad bi se uradila realna i nepristrasna analiza ulaganja u naš fudbal možda i ne bi bili iznenadjeni ovalvim rezultatima.

  • Beograđanin u Parizu

    29. jul 2022 | 08:41

    Još poraznija činjenica je da autor texta ne zna da ispravno napiše ime dželata Nišlija,nije "Gira" nego Gzira!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA