Čukarički doneo "brdo" poena za koeficijent, a Radnički odneo: Kako Srbija stoji na poznatoj listi UEFA?

 
 ≫ 
  • 5

Tek treba da nastupe Partizan i Zvezda u evropskim kvalifikacijama

Koeficijenti. Reč koju svaki put pomenemo kada se završe evropske utakmice srpskih klubova u Evropi. Nadali smo se posle žreba drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, kada su Čukarički i Radnički iz Niša dobili svoje rivale da će ostvariti maksimalan učinak, ali se to nije desilo.

Situacija je takva da je knjiga već spala na tri slova kada su srpski klubovi u pitanju u Evropi. Pored Zvezde i Partizana koji tek sledeće nedelje kreću u svoj pohod na Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope, preostaje nam samo da gledamo još Brđane u Ligi konferencija.

Zvezda bi morala da ima lak posao sa jermenskim Pjunikom, Partizan sa druge strane neće moći nikako da se opusti protiv kiparskog AEK-a iz Limasola, dok Čukarički, koliko god to bizarno zvučalo, ima najzvučnijeg protivnika u nasjlabijem takmičenju - holandski Tvente. Naravno, zbog toga što nije povlašćen.

Šta su to Čukarički i Radnički učinili u svoja dva dvomeča? Brđani su nam doneli ukupno 0.500 bodova za nacionalni koeficijent, pošto su dva puta trijumfovali i osvojili po bod za klupski (ukupno dva), a to se deli na četiri dela. Sa druge strane, Nišlije su dva puta remizirale (večeras se računa rezultat posle 90 minuta) i donele 0.250 bodova, odnosno po 0.500 jedinica za klupski koeficijent (ukupno jedan).

Koeficijenti Foto: Football Seeding - Printscreen

Srbija je i posle ovog kola, uprkos neuspehu Radničkog, ostala na 11. mestu, ali su Belgijanci dodatno pobegli. Ukupno, naša zemlja sa prošlim sezonama ima na svom kontu 27,750 bodova, dok rivali ispred imaju 29.100. Norvežani takođe prete sa leđa, pošto su svi prošli dalje (Lilestrem, Molde, Bodo Glimt i Viking) i zaradili su čak 1.875 bodova za nacionalni koeficijent, čak 1.175 više nego mi!

Sa druge strane, imali smo sreće što su se obrukali fudbaleri PAOK-a protiv Levskog i ispali iz takmičenja u Ligi konferencija, baš kao i Sparta iz Praga protiv Vikinga iz Stavangera u Noveškoj. Cirih se kod Švajcaraca preselio u red za Ligu Evrope, pa će tamo nastaviti da sakuplja bodove. Treba naglasiti da ovi rivali ipak zaostaju tri ili više koeficijentnih jedinica.

Video: Sivić jasan: Nije bio penal! Voleo bih da vidim da li bi se svirao za Radnički u istoj situaciji

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    29. jul 2022 | 06:36

    Kad mali klub uđe u evropska takmičenja to je prilika da fudbaleri zarade novac preko menadžer prodaju utakmice i ovo nije prvi put da se bruka Srbija odavno je policija i bia trebala da " uđe" u taj sistem i rasturi ga na teritoriji Srbije jer sistem je globalan!

  • Ivo

    29. jul 2022 | 08:11

    Viking iz Stavavindžera u Norveškoj!?? Druže, novinar si, nema veze što si sportski. Mesto se zove STAVANGER. Izvestavaj Zadrugu bolje...

  • Đole Srba

    29. jul 2022 | 08:37

    Važno je da je Real sa Nišave uzo bod Partizanu, dobio pare od FMP2 za Mitrovića i to par dana pre poraza od Maltežana. Pametno zar ne... 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA