Bruka Lalatovića na Farskim Ostrvima! Borac ispao od autsajdera posle penala

 
 ≫ 
  • 28

Nadoknadili su Farani poraz od 2:0 u prvom meču i napravili senzaciju

Fudbaleri B36 iz Toršavna obezbedili su drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su u revanšu uspeli da pobede Borac iz Banja Luke i da posle penal serije dođu do velikog podviga.

Očekivali su mnogi da će Borcu i Nenadu Lalatoviću gostovanje na Farskim ostrvima biti puka rutina, nakon što su u prvoj utakmici slavili sa 2:0.

Međutim, na veštačkoj podlozi se igrači Nenada Lalatovića nisu najbolje snašli, a kada je Egilson posle sjajno izvedenog slobodnog udarca doneo vođstvo domaćinima, bilo je jasno da Borcu neće biti lako na severu Evrope.

Mnogi su pomislili da će situacija biti lakša kada je Jakobsen u 44. minutu dobio crveni karton, međutim, već posle nekoliko minuta Gajić je dobio drugi žuti karton i skrivio penal, doduše prilično diskutabilan, jer je kontakt u kaznenom prostoru bio na nekih 5-6 metara od lopte i mesta dešavanja.

Egilson je bio precizan sa bele tačke i tada je rezultat bio poravnat.

Gotovo preslikana situacija viđena je u 66. minutu, kada je Egilson još jednom postigao gol.

Tada je bilo jasno da Borac mora da krene na sve ili ništa i uspeli su da postignu gol koji im je vratio nadu.

Jedini gol za Borac dao je Benjamin Tatar, koji se u 75. minutu sjajno snašao i posle dobre akcije i centaršuta sa desnog boka prihvatio loptu u kaznenom prostoru i prebacio loptu kroz noge golmanu Farana za gol koji je Borcu doneo produžetak.

Borac je u nastavku imao nekoliko šansi i da ranije završi meč, ali ih nije iskoristio.

U produžetku je takođe tim iz Banja Luke bio ofanzivniji, ali je ekipa iz Toršavna uspela da odoli i da izbori produžetak.

Borac je prvi imao priliku da šutira, Tatar je bio precizan, a precizni su bili i Farani. Međutim, u drugoj seriji je Borac pogodio, ali je golman Pavlović skinuo udarac domaćeg igrača, pa je Borac došao u prednost.

Međutim u četvrtoj seriji je Pišćević promašio penal, a zatim u petoj i Subić, koji je očajno izveo penal i omogućio Enevoldsenu da postigne gol koji je Toršavnu doneo pravu senzaciju.

Borac je tako završio svoju evropsku priču već na startu, dok će B36 igrati protiv pobednika meča Tre Fiori - Fola.

Video: Igrač Novog Pazara napucao Lalatovića: Trener Radničkog pao na kolena i uhvatio se za leđa

(Telegraf.rs)

Video: Gostujuća tribina na stadionu Luj II pred meč Monako - Zvezda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    14. jul 2022 | 22:06

    ,, Ovoga mi krsta "😇😇😇

  • Gogi-11

    14. jul 2022 | 21:55

    Majko mila kakvi sve balvani primaju platu za igranje fudbala ... ovo je za plakanje kapiten subic ili kako se zove pa njega ni rodjeni brat ne bi uzeo u ekipu na poljancetu....

  • Kralj

    14. jul 2022 | 22:00

    Namestenih utakmica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA