Varvari provocirali Albance sa Kosova: Pevali da idu u Srbiju, istakli transparent o kojem će se pričati!

Ljapi je tim iz Podujeva, ali svoje utakmice u kvalifikacijama će igrati u Prištini. Već narednog četvrtka, Budućnost gostuje u glavnom gradu srpske pokrajine

  • 26
navijači budućnosti Foto: MN Press

Na meču kvalifikacija za Ligu konferencija između podgoričke Budućnosti i ekipe Ljapija koja predstavlja tzv. Kosovo, navijači domaćih plavo-belih privukli su pažnju transparentom koji se brzo proširio po društvenim mrežama.

Naime, popularni Varvari su transparentom pokušali da isprovociraju gostujući tim, a za vreme trajanje utakmice su pevali i "Onamo 'namo", himna koja je poznata i kao srpska Marseljeza i koja je bila pevana u Crnoj Gori početkom 19. i tokom 20. veka.

- Onamo, 'namo... da viđu Prizren! Ta to je moje - doma ću doć'! - jedan je iz stihova himne.

Takođe, skandiralo se sa tribina pod Goricom da se na gostovanje ide u Srbiju, a ne na Kosovo.

Ljapi je tim iz Podujeva, ali svoje utakmice u kvalifikacijama će igrati u Prištini. Već narednog četvrtka, Budućnost gostuje u glavnom gradu srpske pokrajine, a u prvom meču su Podgoričani slavili sa 2:0 golovima Mijovića i Ignjatovića.

Pojedine, veoma jake grupe na tribini Varvara, krajnje su srpski orijentisane i tradicionalno pomažu Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu i Metohiji. Uz nekoliko drugih klubova iz Srbije i regiona, redovni su u humanitarnim akcijama pomoći za Srbe u južnoj pokrajini.

Video: Blam okorelog navijača: Prostituka ga pretukla, opelješila i ostavila golog na pločniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    9. jul 2022 | 10:40

    Свака им част! Доћи ће све на своје једног' дана...

  • Milan I.Sar

    9. jul 2022 | 12:36

    Pjesma onamo namo bila je HIMNA kraljevine Crne Gore, napisao jè kralj Nikola, a zadnja strofa glasi: Onamo namo za brda ona Milošev kažu prebiva grob, onamo spokoj naci cu dusi kad Srbin vise ne bude rob.

  • tesla

    9. jul 2022 | 12:09

    Navijaci su samo iskreni😅😅😅 svaka vam cast na iskrenosti i puno srece u drugoj utakmicu ( u srbiji)😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA