Vlahović ima svoju naslednicu u Novom Sadu: Pričali smo sa Lanom (11) o čijem potezu bruji cela Srbija

 
 
  • 6

Potez Lane Ivan (11) postao je modernim slengom "viralan" na društvenim mrežama. Uzdanica novosadskog FK "Derby" pokazala je da devojčice mogu da se nose bez problema sa dečacima.

Juriš uz aut-liniju. Čuvar prati u stopu. Desna noga tik do kraja terena zaustavlja loptu. Istog trenutka levo stopalo prati okret tela i šalje loptu iza protivnikovih leđa. Oboje trče za loptom, s tim što čuvar ne zna kako je tamo završila, a ona već ima ideju za sledeći potez. Pravo do kaznenog prostora, koncentrisano šalje loptu, koju saigrač britko šalje u mrežu.

Potez Lane Ivan (11) postao je modernim slengom "viralan" na društvenim mrežama. Uzdanica novosadskog FK "Derby" pokazala je da devojčice mogu da se nose bez problema sa dečacima. Kad si genije, onda si genije. Pitanje je koliko bi odraslih profesionalaca uspelo da učini potez koji je ona odradila sa lakoćom. Jer, za nju je sve to igra. Kako i treba da bude.

Zaraznog osmeha od uva do uva i ubojitih veština, Lana je pravi biser koji je izbio iz školjke i završio na površini, pokazivajući svoj sjaj. Taj biser se "krio" u novosadskom naselju Veternik, na terenima FK "Derby", kluba kom je glavni cilj temeljan rad sa decom. Na terenu i van njega. I rezultati se odmah vide. Treneri nesebično daju svu ljubav, znanje, energiju i volju da od svojih pulena naprave što bolje igrače i ljude. Naravno, mnogi od njih neće dogurati do profesionalaca ili reprezentativaca, ali će moći da kažu jednog dana da su imali lepe uspomene iz detinjstva zahvaljujući entuzijastima iz "Derby"-a.

Zaputili smo se za Novi Sad i proveli prijatno popodne okruženi dečijom grajom, komentarima roditelja, povicima trenera i loptama koje se pojavljuju sa svih strana. Razgovarali smo sa Laninim trenerom Milanom Kravićem o fenomenu koji je nastao posle tog driblinga, "poplavi" poziva koji su usledili sa svih strana i njenoj budućnosti. Potom se i pojavila i glavna zvezda. Opremljena od glave do pete za trening, skakuće nasmejana noseći ranac na leđima u kom su crvene kopačke. Vedra i opuštena, potpuno nesvesna koliko pažnje je pobrala.

Dok smo razgovarali i snimali njene trikove, njeni znatiželjni saigrači motrili su šta se to dešava, želeći da znaju šta mi to nju pitamo i šta to ona priča tako važno. I to još pred kamerom. Legli na podšišanu travu, nalaktili se i ne trepću. Eto koliko divljenje i poštovanje ima devojčica među saigračima iz ekipe.

Najnoviji uspeh Lana i njeni saigrači iz FK "Derby" ostvarili su na prestižnom turniru "Vujadin Boškov u Novom Sadu. U paklenoj konkurenciji Partizana, Čukaričkog, Vojvodine i još 40 timova iz zemlje i reigona osvojili su prvo mesto.

FC Derby Lana Ivan FC "Derby" Novi Sad

Čitavu priču o Lani Ivan i čuveni potez pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Ženski Mesi malog fudbala: Izvozala tri rivalke, Ronaldinjo bi joj tapšao

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA