Degenek na korak od Svetskog prvenstva: Slavili protiv Emirata, na redu je Peru za plasman u Katar

 
 ≫ 
  • 0

Bivši defanzivac Zvezde je imao udela u pobedi protiv UAE-a, pošto je odigrao jedan minut

Fudbalska reprezentacija Australije došla je na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo u Katar, pošto je bila bolja od Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 2:1, čime su se plasirali i u "finalni" meč baraža, koji će igrati protiv Perua.

Australija je pre meča sa UAE bila veliki favorit, međutim, to baš i nije prikazano na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu, gde je UAE bio i konkretniji tim, što su pokazali i sa dva šuta u okvir gola.

Međutim, drugo poluvreme je otvoreno golom Irvina, Bojl je lepo probio po desnoj strani, izbacio je iz igre jednog protivnika, a onda je poslao divnu loptu po zemlji, dok je Irvin bio siguran i lako je savladao Kalida Elsu.

Nije slavlje dugo trajalo, već četiri minuta kasnije Kali Kanedo je iskoristio kiks odbrane, a onda je savladao Metjua Rajana za poravnanje u 57. minutu.

Ipak, nije to bilo sve, Ajdin Hrustić je postao heroj Australije u 84. minutu. Fudbaler bosanskohercegovačkog porekla je iskoristio odbitak posle kornera, lopta mu je prelepo "sela" na nogu, a volej je završio tačno u golu za 2:1 i slavlje reprezentacije Australije.

Ovom pobedom je Australija došla do "finala", a tamo je čeka reprezentacija Perua. Pobednik tog meča će se plasirati u Katar na Svetsko prvenstvo krajem 2022. godine.

Meč Perua i Australije je na programu 13. juna, dok će dan kasnije svoj meč odigrati i Novi Zeland i Kostarika, kako bismo dobili i poslednje učesnike najvećeg šampionata na svetu.

Video: Crveni karton za Gobeljića u sudijskoj nadoknadi: Rasprava sa sudijom ga skupo koštala

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA