Pet Liga šampiona, tri La Lige, ukupno 16 trofeja: Geret Bejl se oprostio od Reala

 
 ≫ 
  • 0

Možda i kraj klupske karijere

Došao je pre devet godina iz Totenhem Hotspura, mnogo se od njega očekivalo, mnogo je i doneo, mnogo je osvojio, dosta je pružio. Utisak je da je mogao više. Da nije bilo povreda, i da je na kraju bilo motivacije. Ipak, ako je i pored toga uspeo da uradi sve ovo, šta bi bilo da nije bilo svih pehova? Geret Bejl je i zvanično bivši fudbaler Real Madrida.

Napravio je Bejl velike stvari u Realu. Čak pet puta je bio prvak Evrope, a tri puta Španije. Osvojio je i po tri puta UEFA Superkup i Superkup Španije. Svetsko klupsko prvenstvo osvojio je čak četiri puta, dok je jednom bio i pobednik Kupa Kralja.

U dresu "kraljevskog kluba" postigao je 106 golova uz 67 asistencija.

Pamtiće se zauvek ono pretrčavanje Marka Bartre, kao i gol Liverpulu u finalu Lige šampiona. Ali ostaće žal što nije pokazao baš sve što je mogao.

Bejl će sada u potragu za novim klubom, a možda i neće. Najavio je i da bi mogao da se oprosti od fudbala nakon Svetskog prvenstva, od čega njegov Vels deli još jedan korak (utakmica protiv pobednika duela Škotske i Ukrajine).

Od Reala se oprostio emotivnom porukom u kom se zahvalio svim saigračima, trenerima, osoblju u klubu i navijačima, kao i Florentinu Perezu, Hose Anhelu Sančezu i ostalim ljudima iz uprave kluba.

Video: Slavlje navijača Reala u Madridu: Ekipa stigla u katedralu da ponudi trofej Bogorodici od Almudene

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA