Mladi Hrvat postao najmlađi kapiten u istoriji fudbala, Bajern ga je već kupio!

 
 ≫ 
  • 3

Lovro Zvonarek je ispisao istoriju

Petog maja supertalentovani fudbaler Slavena Lovro Zvonarek navršiće 17 godina, u pitanju je novi "vunderkind" hrvatskog fudbala koji je već potpisao ugovor za Bajern i u Minhen bi trebalo da se preseli na leto - međutim i pre odlaska u pečalbu već je upisao svoje ime u svetske fudbalske almanahe.

Naime, Zvonarek je u nedelju u meču sa Hajdukom u Koprivnici poneo kapitensku traku iako su u ekipi gotovo svi stariji od njega, ima i onih koji i očevi mogu da mu budu. Ipak, trener Slavena Zoran Zekić ukazao je veliku čast ovom momku koji tek što se oporavio od povrede i tako ga gurnuo u istoriju fudbala.

Naime, prema dostupnim podacima Zvonarek je postao najmlađi kapitan prvoligaške ekipe u istoriji fudbala!

U nedelju je imao 16 godina, 11 meseci i 20 dana te je nadmašio Norvežanina Kristofera Ajera, koji je 2015. zaigrao kao kapiten IK Starta sa 16 godina, 11 meseci i 24 dana.

Mamadu Sako je 2007. stigao je u PSŽ i sa 17 godina i osam meseci postao najmlađi kapitan u istoriji Lige 1. Dalje, Matijs de Liht najmlađi je kapiten u istoriji Ajaksaa s 18 godina, ali i nokaut faze Lige šampiona, sa 19 godina i 186 dana kada je Ajaks igrao protiv Reala.

Rekord Lige šampiona drži Ruben Neves iz 2015. godine, kada je sa 18 godina i 221 danom bio kapiten Porta na utakmici protiv Makabija iz Tel Aviva. Fernando Tores je sa 19 bio kapiten Atletika, a Frančesko Toti je sa 19 godina bio kapiten Rome.

Video: Luka Modrić je kupio vilu od kontroverznog advokata: Za ovaj mega luksuz iskeširao je 12 miliona

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA