≫ 

Murinjo gazi ka istoriji: Roma u polufinalu Lige konferencija, Fejenord i Marsej obećavaju vatru na tribinama

Bilo je izuzetno zanimljivo u revanš mečevima četvrtfinala Lige šampiona

  • 0
Roma Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Rome savladali su Bodo Glimt rezultatom 4:0 i ukupnim rezultatom 5:2 plasirali su se u polufinale Lige konferencija.

Iako su Norvežani savladali u prvom meču italijansku ekipu, Roma je u revanšu pokazala da je kvalitetnija ekipa i plasirala se među četiri najbolje ekipe u trećem po rangu evropskom takmičenju.

Goste je probio Temi Ejbraham u petom minutu, a zatim je het-trik postigao Nikolo Zaniolo.

Žoze Murinjo je sada na samo dva koraka od istorije, pošto bi tako postao jedini trener u istoriji koji je osvojio sva tri evropska klupska takmičenja - Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu Konferencija.

Fejenord Foto: Tanjug / AP

Partizanov dželat ekipa Fejenorda savladala je u Pragu ekipu Slavije rezultatom 3:1 i tako se ukupnim rezultatom 6:4 domogla same završnice Lige konferencija.

Holanđane je u prednost doveo Kirijel Desers već u drugom minutu, ali je u 14. minutu izjednačio Ibrahim Traore. Golova nije bilo sve do isteka prvih sat vremena igre, kada je Desers svojim drugim pogotkom na meču vratio prednost na konto svoje ekipe, a onda je Luis Sinistera u 78. minutu postavio konačan rezultat.

Olimpik Marselj, Marsej Foto: Tanjug / AP

Fejenord će se u polufinalu sastati sa Olimpikom iz Marselja koji je u Solunu potvrdio pobedu iz prvog meča na domaćem terenu protiv PAOK-a i slavio 1:0 u Grčkoj za ukupnih 3:1.

Meč Fejenorda i Olimpika doneće mnogo vatre na terenu, ali i van njega, pošto su navijačke grupe oba kluba poznate kao izuzetno nezgodne.

Video: Navijači Fejenorda pred Humskom: Žandarmerija ih prati u stopu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA