≫ 

Pogledajte kako su košarkaši Zvezde izviždani u Kaunasu jer nisu hteli da drže ukrajinsku zastavu

Igrači srpskog šampiona na udaru Litvanaca

košarkašii zvezde Foto: Sporklub

Košarkaši Žalgirisa i Crvene zvezde igraju u Kaunasu odloženi meč Evrolige, koji je za oba tima samo stvar prestiža, jer su i litvanski i srpski sastav izgubili sve šanse da se plasiraju u Top 8 fazu najjačeg evropskog takmičenja.

Zvezdu je na početku utakmice dočekala neprijatnost - domaći navijači su salvom zvižduka reagovali na to što igrači srpskog tima nisu pre meča želeli da drže u rukama ukrajinsku zastavu sa porukom "zaustavite rat". 

Košarkaši Žalgirisa, kao i sudijska trojka su uzeli zastavu u ruke što je od invazije Rusije na Ukrajinu postala praksa pred svaki evroligaški meč u Kauansu, u čemu se solidarišu i gostujuće ekipe - ali ne i igrači Zvezde.

Srbija kao zemlja, kao što je poznato, većinski stoji uz Rusiju i ruski narod po pitanju svega, pa otud i ne čudi ovakva reakcija igrača Dejana Radonjića.

Poslušajte iz drugog ugla kako su navijači Žalgirisa zviždali igračima Zvezde koja je krenula meč sa dvojicom Amerikanaca u petorci, Voltersom i Vajtom, bivšim igračima litvanskog tima.

A bilo je i lepih momenata pre meča...

Kapiten Žalgirisa Edgaras Ulanovas je predao simboličan poklon Nejtu Voltersu koji je pre nekoliko sezona igrao za tim iz Kaunasa.

Video: Na poruku mira Delija, navijači Rendžersa odgovorili lomljenjem stolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA