Jedva ostao živ, drži neslavan rekord na SP, igrao sa Ilićem: Ko je čovek koji ne zna nijednog igrača Srbije?

 
 ≫ 
  • 6

Nadamo se da će ih upamtiti u Kataru

Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Rigobert Song privukao je veliku pažnju izjavom da ne zna nijednog fudbalera Srbije, selekcije s kojom će Kamerunci igrati u grupi na Svetskom prvenstvu!

Song je veliko fuidbalsko ime i selektor je Kameruna od ove godine, dok je prethodno vodio U 23 selekciju ove zemlje četiri godine. Na Mundijal je otišao tako što je njegov tim u 123. minutu dao gol u Alžiru i slavio sa 2:1., te će u Kataru krajem godine, ako u međuvremenu ne dobije otkaz, postati čovek koji je i kao igrač i kao trener učestvovao na SP.

Song je poznati i pom tome što drži neslavanm rekord kada su u pitanju Svetska prvenstva, jer je 1994. godine postao najmlađi igrač koji je na Mundijalu zaradio isključenje. Imao je samo 17 godina, a zanimljivo je to da je pocrveneo protiv Brazila, selekcije koja je sa Kamerunom i Srbijom i sada u grupi.

Takođe, Song je uz Zinedina Zidana jedini fudbaler koji je bio isključen na dva uzastopna Mundijala, jer je i u Francuskoj 1998. dobio crveni karton na utakmici protiv Čilea.

Ovaj nekadašnji defanzivac je karijeru počeo u Mecu za koji je nastupao baš između dva pomenuta Mundijala, da bi se zatim preselio u Salernitanu gde se nije dugo zadržao. Nosio je i dres Liverpula u sezoni 1999/2000, a potom je igrao i za Vest Hem, Keln i Lans.

Od sezone 2004. do 2008. godine bio je član Galatasaraja i saigrač sadašnjeg trenera Čukaričkog Saše Ilića koji je u petak veče posle žreba, u razgovoru za Telegraf, podsetio na to vreme.

- I Kamerun je izuzetna ekipa, verovatno najjača iz četvrtog šešira. Moj bivši saigrač Rigobert Song im je selektor, tamo je i Tavamba - rekao je Ilić između ostalog.

Poslednji klub mu je bio Trabzon, dok je u dresu reprezentacije Kameruna igrao i na SP 2010. godine. Osvojio je dva puta Kup afričkih nacija, a prvi trenerski posao mu je bio 2016. godine kada je postavljen za selektora A tima Kameruna - igrača sastavljenih iz domaćeg šampionata.

Song je prošao i kroz životnu dramu 2016. godine kada je doživeo moždani udar i dva dana je bio u komi. Lečenje je kasnije nastavio u Francuskoj, a zanimljivo je da je svojevremeno izjavio da mu je praktično pas spasio život.

Rigobert Song Foto: AP/Tanjug

- Osećao sam da mi je loše i pao sam na bok, pa sam imao sreće da se nisam ugušio jezikom. Očekivao sam goste pa su mi vrata od kuće bila otvorena. Pas je počeo da laje i njegov lavež je dugo trajao. Na vratima se ubrzo pojavio domar, ali nije ušao jer se plašio, ali je zato prijatelj u tom trenutku naišao i pozvao pomoć.

Nećak mu je Aleks Song, nekadašnji fudbaler Arsenala, Barselone, Vest Hema i Rubina. Proglašen je među najgorim pojačanjima Barse, a još se pamti njegova izjava iz 2020. godine.

- Kada me je Barselona kontaktirala i kada sam video koliko ću zaraditi, nisam razmišljao dva puta. Osećao sam se da će moja žena i deca imati komforan život i da je moja karijera završeena. Sreo sam sportskog direktora Barselone i on mi je rekao da neću igrati mnogo utakmica. Ali j... mi se za to, znao sam da ću postati milioner. Uvek sam govorio da je čovek koji ima 20 godina i vozi Ferari siromašan, u to vreme nije ništa još ostvario. Ali čovek sa 50 koji vozi Bentlija mora da se poštuje - rekao je nećak sadašnjeg selektora Kameruna.

Podsetimo, Srbija će protiv Kameruna igrati 28. novembra u 2. kolu grupe G od 11 časova po srpskom vremenu, i to na stadionu koji ima neobičan krov.

(Telegraf.rs)

Video: Prelep gol Gluščevića ukrasio pobedu Radničkog protiv Jedinstva, pogodak je prava majstorija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    2. april 2022 | 13:10

    Ja sam čuo za 7 naših. Ostale nikad video.

  • Vitez Koja

    2. april 2022 | 14:17

    Nije loša provokacija.To je nemoguće, morao bi baš da padneš sa Marsa, i da se toliko ne zanimaš za fudbal, a neko ko je igrao u Evropi i ko je selektor da nije čuo za nekoga ko je kapiten Ajaxa, za nekoga ko je prvi centarfor Juventusa...To je ona vrsta provokacije kao navijači Makabija, kada su protiv Zvezde okačili transparent ko se vi je jeb.te.Pa ih od tada deremo gde stignemo.Meni se dopada što je to rekao zato što ćemo imati dodatnog motiva, da se upoznaju za sva vremena.Nadam se da će biti upečatljivo.

  • kralj

    2. april 2022 | 13:11

    Upoznace polako..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA