Ovo su stadioni na kojima će Srbija igrati na SP: Protiv Švajcarske na "974", sa Brazilom na najvećem

 
  • 0

Sa Kameruncima na sjajnom Al Janoub stadionu koji ima specifičan krov

Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Danske, Srbija - Danska Foto: MN Press

Uporedo sa satnicom, fudbalska reprezentacija Srbije saznala je i stadione na kojima će igrati grupnu fazu Svetskog prvenstva u Kataru!

Orlovi takmičenje otvaraju 24. novembra protiv Brazila na stadionu "Lusail Ikonik", zatim četiri dana kasnije igraju protiv kameruna na stadionu "Al Janoub", dok će grupu G zatvoriti protiv Švajcarske na specifičnom stadionu koji nosi naziv "974."

Lusail Ikonik Stadion

U pitanju je najveći stadion u Kataru koji je udaljen 23 kilometra od Dohe i na kom će se igrati finale Mundijala.

Stadion ima kapacitet 80.000 mesta, a izgradnja je počela 11. aprila 2017. godine. Pored finala, na ovom stadionu će se igrati još devet utakmica. Zanimljivo, kada se SP završi, stadion će biti rekonstruisan i imaće 40.000 mesta.

Ostatak stolica za sedenje će biti uklonjen,a  ostali delovi zgrade biće prenamenjeni u prostor u kom će biti prodavnice, kafići, obrazovni objekti...

Al Janoub Stadion

Ovaj stadion svečano je otvoren u maju 2019. godine i ranije je nosio naziv Al-Vakra stadion. Nakon Mundijala, stadion će zvanično i biti u vlasništu Al-Vakre koja će ovde igrati mečeve katarske lige.

Stadion je kapaciteta 40.000, ali će i on biti redukovan posle SP i imaće samo 20.000. Krov na ovom stadionu se povlači, a izgled krova je inspirisan jedrima tradicionalnih čamaca Dohe. Na ovom stadionu se 2020. igralo finale Azijske LŠ, kao i šest mečeva FIFA Arabijskog kupa 2021.

Stadion 974

Ovaj stadion specifičnog imena nalazi se u Dohi i otvoren je krajem novembra prošle godine. Kapacitet mu je 40.000, a napravljen je od 974 kontejnera.

U pitanju su 974 reciklirana kontejnera u znak poštovanja prema industrijskoj istoriji lokacije i međunarodnom pozivu za Katar (+974). Ti kontejneri sadrže stadionske pogodnosti kao što su kupatila i biće kasnije demontirani i pruženi kao pomoć drugim nerazvijenim zemljama u svetu.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na stadionu u Humskoj pred meč Partizan - Čukarički: Grobari spremni da naprave spektakl

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA