Beron se bojao za nastavak karijere: "Nisam dobro spavao, ovo mi je donelo mnogo straha i stresa"

Posle suspenzija koje su uvedene za ruske klubove, nekadašnji igrač Zvezde nije znao kako će nastaviti sa karijerom u Zenitu

  • 7
Bili Beron Foto: Profimedia/Zuma Press

Jedan od Amerikanaca koji su u poslednjih nekoliko godina ostavili najveći trag igrajući u Crvenoj zvezdi definitivno je Bili Beron. On već drugu sezonu nastupa za Zenit, koji je ove godine izbačen iz Evrolige zbog političke situacije na istoku Evrope, na granici sa Ukrajinom koja se do 21. marta nije smirila, što je bio ujedno poslednji rok.

On je u razgovoru za "Roul Plejer Podkast" komentarisao upravo te momente kada je saznao da Zenit neće nastaviti sa takmičenjem zbog suspenzije Rusa, a kroz dugačak razgovor osvrnuo se i na vreme provedeno u Beogradu sa Crvenom zvezdom.

- Mislim da smo ove godine, sa svim što se dešavalo, definitivno mogli da dođemo do plasmana na Fajnal for. Prošle godine, od toga nas je delila samo jedna utakmica, bili smo na samom vrhuncu našeg potencijala. I sve se odjednom zaustavilo. Bilo je planirano da igramo sa Barselonom, završili smo sa treningom i saznali smo da neće da dođu. Bilo je teško - rekao je Beron.

Kaže da mu nije bilo svejedno kada je saznao da tim neće igrati u Evroligi, jer mu nije bilo jasno šta će se desiti sa njegovim ugovorom do kraja ove i za narednu sezonu.

- Potpisao sam ugovor na dve godine pre ove sezone. Kada sam se sa porodicom vratio kući, bilo je mnogo neizvesnosti. To mi je donelo mnogo straha i stresa. Nisam dobro spavao, bilo je toliko znakova pitanja. Moj tim je imao prava nad mojim ugovorom i FIBA mi nije pomagala. Ne znam da li će igrati u Evroligi, a ja imam 31 godinu i želim još da se tamo takmičim.

- Uspeo sam da se izborim da posle ove sezone budem slobodan agent. Ali zbog toga sam morao da se vratim i da završim sezonu ovde. Zenit je bio okej sa tim. Dopustili su mi da preuzmem kontrolu nad situacijom i odlučim šta ću uraditi.

Mnogi igrači nisu uspevali da se prilagode posle prelaska iz NBA lige u Evropu. Ipak, može se reći da Bili Beron jednostavno nije imao takvih problema.

- Bilo je momaka koji su napravili tu tranziciju u NBA ligu i uspela je. Nije uvek do igrača. Publika misli da je stalno on kriv za sve, a ne sam tim. Ono što me ubija jeste to što igrači poput Kevina Pengosa odlaze. A on može da igra. Malo je manji za standarde NBA lige, ali može da se snađe.

Video: Beron se javio iz tazbine, nedostaje mu Srbija: Žao mi sezone, baš bi bio uzbudljiv plej-of

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA