Ulaganje komšija: Posle Hrvatske, hibridni tereni uskoro na svim terenima i u Bosni i Hercegovini

 
 ≫ 
  • 0

Predsednik FS BiH Vico Zeljković najavio veliki projekat koji bi trebalo da se realizuje u naredne tri godine

Fudbalski tereni na prostoru Balkana dosad su bili jedan od najvećih kočnica za bolje i kvalitetnije takmičenje, ali to više nije slučaj sa Hrvatskom koja je postavila hibridne podloge na gotovo svim stadionima HNL-a, a uskoro će i BiH tereni biti mesto gde će lopta moći da se kotrlja a da ne "zatandrče" u bilo kojim vremenskim uslovima.

Naime, predsednik FS BiH Vico Zeljković, najavio je istorijski korak: postavljanje hibridnih terena u naredne tri godine na svim stadionima Premijer lige BiH. Njihovim stavljanjem u funkciju biće povećan kvalitet ligaških takmičenja, reprezentacija će imati bolje uslove za rad i pripreme, a što je najvažnije, mladi igrači veću šansu za napredovanje..

On je za sajt FS BiH izjavio da je raspisan tender za ovaj veliki projekat, koji je u Evropi odavno već standard.

- I pored složenih i teških uslova, uz uložen veliki trud i napor, konačno smo došli u priliku da raspišemo ovaj međunarodni tender. Smatramo to našom velikom pobedom u interesu fudbala. Ovaj projekat je od kapitalne važnosti i jedinstven u ovom delu Evrope - rekao je Zeljković.

Zeljković je ranije, gostujući u podkastu "Moja garaža-moja pravila", najavio ovo što će uskoro krenuti da se realizuje za dobrobit BiH fudbala.

- To mi je prvi projekat koji hoću da ispunim. Mi ćemo sigurno krenuti u taj projekat. Plan postoji, a to je da godišnje radimo tri terena. Narednih 10-ak dana biće konačna odluka, a počećemo već na leto sa izgradnjom. Da li ćemo izgraditi svih 12, nije samo do nas. Zbog čega to kažem? Ja sam siguran da možemo iz trenutnog budžeta, vlastitim sposobnostima, u naredne četiri godine napraviti šest terena. Fali nam onda još šest, a tu je UEFA i postoje ozbiljni razgovori na tu temu - rekao je Zeljković tada, a raspisivanje tendera je najava da će svoje reči pretvoriti u delo.

Ova vest sigurno će obradovati sve ljubitelje fudbala u BiH, jer su i tamo, kao i u Srbiji na pojedinim stadionima već godinama "rak rana" i kamen spoticanja za kvalitetnije takmičenje.

Portal SportSport.ba takođe saznaje da je naredni veliki korak BiH fudbala uvođenje VAR sistema koji bi u Premijer ligi mogao da zaživi od sezone 2023/2024, te proširenje Kampa u Zenici gde će biti napravljena dva nova terena.

U Srbiji, uprkos velikom usponu klupskog i reprezentativnog fudbala, i dalje su uslovi u kojima igraju Superligaši tek osrednji ili ispodprosečni. Hibridna podloga postoji samo u Bačkoj Topli gde igra TSC, i u trening kampu treprezentacije u Staroj Pazovi na jednom od terena.

Video: TSC ima jedinstvenu travnatu podlogu u Srbiji

(Telegraf.rs)

Video: Anhel Di Maria zaobišao novinare, pa oduševio mališane posle meča sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA