Odgovor FSS-a Zvezdi zbog napada na Piksija: "Borite se na terenu, ne van njega, biće oštrih kazni"

 
  • 39

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije održao je sednicu povodom saopštenja u kojima je napadan selektor reprezentacije Srbije

Fudbalski savez Srbije održao je vanrednu sednicu Izvršnog odbora u utorak u Staroj Pazovi, a povod za to bila su saopštenja i napadi u javnosti prema seletkoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koja su dolazila sa adrese Crvene zvezde.

FSS se nakon sednice oglasio i saopštenjem na zvaničnom sajtu, gde je istaknut i odgovor Zvezdi uz konstataciju da je u Srbiji dobro suđenje i da je takmičenje regularno, te da Savez neće odustati od takve politike i pozvao je klubove da se za bodove bore pošteno na terenu, a ne van njega.

Takođe, pružena je javna podrška selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i FSS ističe da će učiniti sve da ih zaštiti od napada i pruži i njemu i reprezentativcima mir pred naredne utakmice.

- Povodom neprimerenih saopštenja i zlonamernih optužbi na račun Fudbalskog saveza, Sudijske komisije i selektora našeg najboljeg nacionalnog tima, Izvršni odbor FSS izražava punu podršku svim organima i pojedincima iz sistema Fudbalskog saveza Srbije. Na današnjoj Skupštini klubova Super i Prve lige zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR-a regularno takmičenje. Od takve politike savez neće ni po koju cenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega.

- IO izražava nepokolebljiv stav da se svi problemi rešavaju unutar institucija saveza, a ne saopštenjima i pritiscima. Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, naročito sada kada celokupan srpski fudbal doživljava preporod. U tom smislu IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciraće dodatno pooštravanje disciplinskih mera za ovakvo ponašanje u skladu sa preporukama UEFA.

- FSS duguje posebnu zahvalnost selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim saradnicima za sve radosti i uspehe koje su nam podarili i učiniće sve da ih zaštiti od nedostojnih napada i omogući preko potrebni mir pred naredne utakmice - navodi se na sajtu Saveza.

Video: Evo kako je Piksi odreagovao na pitanje o optužbama Zvezdana Terzića

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kurosaki

    15. mart 2022 | 21:35

    Odrazli sastanak da vide kako da pomognu i poguraju partizan u sampionskoj trci jer bez njihove pomoci nema sanse da budu sampioni

  • Sale

    15. mart 2022 | 21:33

    Jeli i dalje vazi onaj dogovor sa pocetka sezone da partizan mora biti sampion na bilo koji nacin?

  • Duca

    15. mart 2022 | 21:39

    Jeli zavrsen sastanak i u Surdulici i jesu li dogovorena 3 boda za partizan u narednom kolu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA