Čelsijev život bez Romana, prvi meč kod kuće: Tesna pobeda, zatvoren šop i alarmantne reči Čeha

 
 ≫ 
  • 1

Plavci se namučili sa Svrakama - 1:0

Fudbaleri Čelsija pobedili su Njukasl 1:0 u 29. kolu Premijer lige Engleske, gol je dao Haverc u 89. minutu, ali je glavni utisak koji i dalje lebdi nad "Stamford Bridžom", i jači je od svih ostalih, odlazak Romana Abramoviča sa čela kluba zbog dobro poznate situacije u Ukrajini i uloge Rusije u tom sukobu.

Bio je to prvi meč Čelsija na svom terenu od odlaska ruskog oligarha, na prvi pogled isti kao i svi prethodni i ni po čemu nije odavao utisak da se nešto veliko dešava, međutim da ništa nije kao pre svedoče i prizori sa samog stadiona.

Naime, zvanični šop kluba je zatvoren, pa navijači koji posećuju stadion trenutno ne mogu da kupe ništa što je u ponudi, a na tome neka "zahvale" vladi svoje zemlje koja je zamrzla svu imovinu u vlasništvu proteranog ruskog tajkuna Abramoviča.

Do prodaje kluba Čelsi se i dalje vodi kao Abramovičevo vlasništvo, a zbog sankcija koje mu je uvela vlada Velike Britanije ni klupska prodavnica ne sme raditi i ostvarivati profit. Do dalje, do promene vlasništva, tako će biti.

Trenutnu situaciju sa Čelsijem približio je javnosti nekadašnji golman ekipe Peter Čeh, aktuelni savetnik u klubu.

- Iskreno da vam kažem, funkcionišemo dan za dan, jer ništa nije u našim rukama. Sad smo u poziciji da gledamo kako da završimo sezonu - otkrio je Čeh svu problematiku koaj je nastala posle odlaska Abramoviča.

- Očigledno da je teška situacija, mi smo takođe deo Premijer lige, jednog od najboljih takmičenja na svetu i verujem da bi, da nastavimo do kraja sezone, to očigledno pomoglo svima koji su uključeni u Premijer ligu. Imamo mnogo pitanja, ali nemamo mnogo odgovora. Ali odlučni smo da se koncentrišemo na stvari koje možemo da kontrolišemo, a to je rad sa ljudima, da podržavamo jedni druge, dolazak na treninge, fokusiranje na utakmice... To je verovatno jedina stvar koju trenutno možemo da kontrolišemo i tim ima podršku da to uradi - poručio je Čeh.

Video: Šta je sve Roman Abramovič učinio za Čelsi: Od proseka napravio velikana

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA