Everton pao na najniže grane: Karamele "popile" petardu od Totenhema, nikad bliže ispadanju posle 68 godina!

 
 ≫ 
  • 1

Ako se nešto ozbiljno ne promeni, čuveni klub sa Gudison parka mogao bi da završi među tri najgora u Premijer ligi za ovu sezonu

"Ko je ove sezone navijač Evertona, ni pakao mu ne bi teško pao", verovatno u sebi tiho ponavljaju pristalice kluba sa Gudison parka. Prosto je neobjašnjivo šta se desilo sa standardnim učesnikom Premijer lige, koji verovali ili ne, nije ispao iz najvišeg ranga takmičenja punih 68 godina. 

Ali izgleda da ove sezone nije bio nikada bliži da pokvari taj dugački niz, najduži među svim klubovima iz Premijer lige. Posle večerašnjeg izdanja protiv Totenhema koji je slavio sa 5:0, a objektivno gledano moglo je biti i daleko više, Karamele su ostale na samo bod od zone ispadanja, doduše i sa utakmicom manje od Barnlija.

Deluje da su Sparsi samo "spustili nogu sa papučice za gas" i da su želeli, mogli su da ubace u mrežu Evertona mnogo više od pomenute "petarde", jer su šanse ređale jednu za drugom. Fudbaleri sa Gudison parka ličili su samo na loše statiste u jednoj glumačkoj predstavi, svesni da niti imaju snage, niti mogućnosti da se nose sa dosta moćnijim Totenhemom.

Nije vredelo Evertonu ni to što su na pola sezone oterali Rafu Beniteza na klupu, a potom doveli Franka Lamparda da vadi "kestenje iz vatre". Jednostavno, legendarni as nije mogao da ispravi sve brljotine koje su Plavci napravili ne samo ove sezone, već i mnogih prethodnih. Sada se sve to nagomilalo i samo došlo na naplatu.

Počelo je večeras već u 14. minutu bizarnim autogolom Majkla Kina, posle čega se samo tri minuta kasnije u strelce upisao i Hjong-Min Son i nagovestio užas Evertona. Jednostavno, Totenhem je gotovo na svaka dva-tri minuta stvarao po šansu ispred gola u tim momentima.

Treći gol došao je nakon što se Hari Kejn izvukao iza leđa odbrane Evertona, istrčao jedan na jedan sa Pikfordom i smestio loptu u mrežu u 37. minutu. Gledao je VAR da li je bilo ofsajda, ali avaj, ni on nije bio na strani Karamela večeras.

Nisu se navijači ni dobrano smestili posle petnaestominutne pauze, na semaforu je već stajalo 4:0 posle gola Regilona na asistenciju Dejana Kuluševskog. Konačan rezultat samo je postavio Hari Kejn u 56. minutu utakmice, posle čega je Totenhemu delom bilo i "žao" da gazi već posrnulog protivnika.

Inače, Hari Kejn je ovim pogotkom uspeo da pretekne Tjerija Anrija po broju postignutih pogodaka u Premijer ligi. Englezu je ovo bio 176. gol u karijeri.

Totenhem je pobedom došao na sedmo mesto i to sa dve utakmice manje od Vest Hema, koji je ispred sa istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom. Sparsi mogu da se upuste i u trku sa Mančester junajtedom, koji je dva boda ispred, ali i sa dva meča manje.

Sa druge strane, Everton zna šta mu je činiti. Nalazi se bod iznad zone ispadanja, ali sa utakmicom manje u odnosu na Barnli. Moraće da krene da pobeđuje (ili bar igra nerešeno) ako želi da opstane u Premijeršipu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Delije istakle emotivan transparent za Dragovića: Kakav deda, takav unuk

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladen milunic paris

    8. mart 2022 | 05:05

    Prosle godine sa Ancelotijem bili skoro u top 4 i dodje Benitez izdajnik i namerno ih unistio injos doveli sad Lamparda metlu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA