Veliki Žiru za velika dela: Francuz posle Intera srušio i Napoli, Milan sad najbliži "Skudetu"

 
 ≫ 
  • 1

"Rosoneri" osvojili Napulj u meču koji može biti ključan za titulu prvaka, i preuzeli lidersku poziciju u "Kalču"

Koliko važne golove je Milanu doneo francuski veteran Olivije Žiru (35) ove sezone, tri je dao u mečevima sa direktnim konkurentima za šampionsku titulu, koja je opet, posle gostovanja u vrelom Napulju, najbliža "rosonerima".

Posle dva pogotka Interu za veleobrt u večitom derbiju, Žiru je bio ključni čovek u pobedi nad još jednim kandidatom za tron Napolijem.

Rosoneri su odneli pobedu podno Vezuva, slavili 1:0, u režiji fenomenalnog francuskog golgetera.

Milan će tako naredno kolo čekati na vrhu sa 60 boova, dva više i utakmicom više od Intera, dok će Napolitanci vrebati šansu sa treće pozicije i 57 bodova.

Žiru je zbog rasekotine na nozi morao napolje u drugom poluvremenu, ali je svoj deo posla dotad već završio, matirao Napoli i ostavio saigračima lakši deo posla.

U meču u kojem je viđena dobra taktička postavka oba trenera i ne toliko atraktivna partija, i malo pravih prilika, trenutak vredan najveće pažnje desio se u 48. minutu kada je Žiru bljesnuo i jednim potezom rešio utakmicu.

Francuz je kao grabljivica vrebao u kaznenom prostoru, u gužvi, pazio je na ofsajd poziciju i sačekao savršen trenutak da zada Napolitancima udarac. Refleksno je postavio stopalo na polušut-polucentaršut Davidea Kalabrije i preusmerio loptu u mrežu. Bio je to potez vredan pobede, možda i titule.

Do kraja Spaleti je pokušao sa izmenama da pokrene napadačku mašinu, i niej mu uspelo, na drugoj strani gostima se otvorilo više prostora na polovini rivala, no nekoliko brzih tranzicija nisu iskorišćene na pravi način, ali neće za njima mnogo žaliti Piolijevi igrači. Idu kući pevajući, jer su pregrmeli najteže gotovanje do kraja sezone.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    7. mart 2022 | 03:34

    Utakmica je bila veliko S! Šta će vam skudeti kad pojma nemate:(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA