Još jedan klub odlučio da skloni "Gasprom" sa dresa zbog rata Rusije i Ukrajine

 
 ≫ 
  • 4

Austrija iz Beča preispituje svoje dalje korake kada je u pitanju ugovor sa ovim ruskim gigantom

Stopama Šalkea, koji je ime Gasprom skinuo sa dresa nakon 15 godina saradnje, krenula je i Austrija iz Beča koja se, takođe, odlučila na ovaj radikalan korak zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

Doduše, Gasprom nije bio sponzor prvog tima, već je ime ovog ruskog giganta stajalo na grudima dresova drugog tima koji je već u petak veče na meču sa GAK-om, u sklopu druge lige, odlučio da nastupa sa određenim promenama.

- Sa velikim zaprepašćenjem pratimo razvoj oko ruskog napada na Ukrajinu. Zbog ovog obračuna ima žrtava, povređenih, traumatizovanih i raseljenih lica. FK Australija Beč želi da da primer u ovoj situaciji i kao prva rekacija jeste to da ćemo bez natpisa Gasprom igrati protiv GAK-a. Dalji koraci biće poznati na osnovu razgovora sa Gaspromom koji su u toku - stoji u saopštenju kluba.

Podsetimo, Gasporm je inače jedan od najvećih sponzora UEFA Lige šampiona, zbog čega je sa viših instanci naloženo rukovodstvu Evropske kuće fudbala da održi hitan sastanak na kojem bi se razmotrila i dalja saradnja sa ruskom kompanijom.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    26. februar 2022 | 09:16

    A kakve to veze ima sa sportom,pa nije Gazprom vojna firma ...ajd' možda je neko na nekoj granati ili raketi napis'o logo ,a vi odma potrčali da umiješate politiku i sport,a nešššššto se ne sjećam kada je NATO bombardovo SRBIJU da ste se odricali i ignorisali firme iz agresorskih država (NATO)....!!!!!!!????

  • Zapad

    26. februar 2022 | 07:32

    Koja je to banda zapadnjacka, na svoju stetu sve rade sto im Amerika kaze al Amerika nista tu ne gubi samo Glupa Evropa. Pitamse dal je Evropa toliko zavisna od Amerike ili je previse glupa, ipak mislim da je ovo drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA