Partizanov tim za Spartu: Tri promene u postavi, Stanojević veruje u iskusne igrače

 
 
 ≫ 
  • 12

Stručni štab će u poslednjoj liniji pružiti priliku dvojici novih fudbalera u odnosu na meč u Nišu, a među startere se vraća i kapiten

FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf

Ako je u prvenstvu, zbog pravila FSS o bonus igračima, ponekad primoran na izbor koji možda i nije najbolji u datom trenutku, u Ligi konferencija gde ne postoje takve "bukagije", trener Partizana Aleksandar Stanojević može da se osloni na najjači, u slučaju Sparte iz Praga, sa kojom će sutra (21.00, Arena sport, RTS) odmeriti snage, i najiskusniji sastav. Ako uporedimo duel sa Česima sa minulim prvenstveim u Nišu, struka će izvršiti tri promene u početoj postavi i to dve u odbrani i jednu u napadu.

Konkretno, Stanojević će za gostovanje u Pragu promeniti desnu stranu poslednje linije tima, desnog beka, gde će priliku od prvog minuta ukazati rekonvalescentu Aleksadru Miljkoviću, koji će u startnih 11 zameniti Marka Živkovića.

To bi moglo da znači da će Stanojević mnogo više računa voditi o prvenstveno odbrani svog gola, jer je Miljković igrač sa defanzivnijim karakteristikama u odnosu na Živkovića i neko ko pored dobrog zatvaranja prilaza može da doprinese i u skoku.

Druga promena se odnosi na levog štopera - Sinišu Saničanina, čije izostavljanje iz tima donosi određena pomeranja u odbrani. Tako će Nemanja Miletić zauzeti mesto desnog štopera, dok će se Igor Vujačić sa pomenute pozicije, pomeriti na levu stranu, što mu nije strano (tokom cele protekle sezone igrao sa Svetozarom Markovićem u paru kao levi štoper).

Tim koji je već "kaljen" iskušenjima

Treća promena se odnosi na krilne pozicije, gde će se stručni štab osloniti na proverene snage. Rekosmo već da Stanojević ovoga puta traži iskusnije igrače, da je shodno tome sigurno ukalkulisao i minute određenim fudbalerima protiv Radničkog, pa će na teren od prvog trenutka kapiten Lazar Marković i to na poziciju desnog krila, dok će Kvinsi Menig početi na levoj strani, koja mu je omiljena i gde je po pravilu i najproduktivniji.

Sve ostalo je manje-više poznato i biće "prepisano" sa meča u Nišu, sem, naravno, taktičkih zadataka i obaveza igrača u duelu sa Spartom, koja je, uz dužno poštovanje Radničkom, ipak viši nivo iskušenja.

Dakle, Partizan će se osloniti na tim koji je izneo najveći teret kvalifikacija i grupne faze Lige konferencija, kao i jeseni u Superligi. To znači da će među stativama biti Aleksandar Popović, koji se oporavio od žestokog udarca na meču sa Radničkim i spreman je za Čehe, poslednju liniju će činiti pomenuti Miljković, Miletić, Vujačić i Slobodan Urošević na levom boku.

Što se veznog reda tiče, ispred poslednje linije će dejstvovati Saša Zdjelar i Miloš Jojić, po bokovima, rekosmo već - Marković i Menig, organizacija igre je u rukama Bibrasa Natha, a ključevi napada pripadaju najboljem strelcu Rikardu Gomešu.

Stanojević je u Češku poveo 23 fudbalera i sigurno je dobro analizirao Spartu, pripremio i planove B i C, kao i promene u sastavu u toku samog meča, u zavisnosti od dešavanja i rezultata.

Video: Stanojević više misli na Kragujevac, nego na Spartu: Ostalo nam je još 15 utakmica

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA