≫ 

Kralj Mitar ponovo tresao mrežu: Dva pogotka Srbina u pobedi Fulama, još jedan mu fali da uđe u istoriju!

Srpski napadač doneo je vođstvo ekipi sa "Krejven Kotidža" u 29. minutu, a potom je duplirao prednost crno-belih u 50. minutu

  • 10
FK Fulam, Aleksandar Mitrović Foto: Tanjug/AP

Nismo ništa manje ni očekivali! Novo kolo, novi golovi za Aleksandra Mitrovića. Srpski napadač zatresao je mrežu Milvola ne jednom, već dva puta u utakmici 31. kola engleskog Čempionšipa, čime je prišao jako, jako blizu da uđe u istoriju ovog takmičenja kao fudbaler koji postigao najviše golova ikada u jednoj sezoni.

Igrao se 29. minut kada je Mitrović uspeo da se nađe na pravom mestu u pravo vreme, kako bi sproveo jednu odbijenu loptu u nebranjeni deo mreže. To mu je bio 29. pogodak u sezoni, a Fulam je u tom momentu poveo sa 1:0.

Odmah na početku drugog poluvremena, stigao je i drugi pogodak. Tačno u 50. minutu susreta, Mitar je zatresao mrežu za 2:0 i faktički približio crno-bele na korak od velike pobede, a sebe od ulaska u istoriju. I ovaj put se našao na pravom mestu posle odbitka, nakon čega je smestio loptu u mrežu.

Ovo mu je inače bio ukupno 100. gol u engleskom fudbalu! Kakav podvig, slobodno možemo reći - i sam za ulazak u istoriju.

Konačan rezultat postavio je Bobi Rid u 87. minutu, a naš Aleksandar Mitrović izašao je sa terena u prvom minutu nadoknade vremena u korist Munjiza Rodriga. Prethodno je stigao da dobije i žuti karton od glavnog sudije Donohjua u 84. minutu, ali ga to sigurno nije mnogo potreslo.

Rekord Čempionšipa inače drži Ivan Toni sa ukupno 31 postignutim golom, a zanimljivo je da je to učinio baš prošle takmičarske godine u dresu Brentforda. Mitrović je sada na 30 golova i videćemo da li će već za vikend na gostovanju Halu uspeti da se izjednači ili pretekne engleskog fudbalera.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Dušan Tadić poručuje Aleksandru Mitroviću: Ljut sam jer igra u Čempionšipu

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    8. februar 2022 | 23:44

    Bravo SRBINE!!!🇷🇸🇷🇸

  • Boško

    9. februar 2022 | 01:18

    Dečko stvarno igra na nivou. Mislim da mu čempionšip baš odgovara jer se tu igra pravi, stari dobri klasični engleski fudbal sa centaršutevima, na koje naravno ide centarfor. To je pravi engleski fudbal, danas ga gaje još samo Škoti. I uvek mi je zanimljiviji taj dinamičan, muški fudbal, nego premijerligaški taktički, miks španskog, italijanskog i nešto malo engleskog fudbala. Uvek ću radije da gledam recimo Fulam-Derbi, nego izvikane "derbije" tipa Totenhem-Arsenal, gde se fudbaleri dave u besklnačno-beskorisnim dodavanjima, sa malo ili nimalo golova. Jer u suštini ja nisam navijač nego ljjbitelj engleskog fudbala i uvek mi je zanimljivije preskakanje igre i prenos igre jednostavno prdd protivnički gol, nego da 4 vezna igrača peft puta dodaju loptu jedan drugom na svojoj polovini. Zato nikad nisam voleo Barsu, bez obzira na titule. Ne kažu bezveze mnogi ljubitelji fudbala da je to "mrsomud" fudbal.

  • da je lako

    8. februar 2022 | 22:43

    svi bi igrali drugu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA