Čari FA kupa: Čekićari se provukli u 121. minutu protiv petoligaša, Plimut u produžetku "pao" protiv Čelsija

 
  • 1

Lude utakmice na otvaranju subotnjeg programa najstarijeg takmičenja na svetu

Kakva fešta ove subote u FA kupu! Malo, zaista malo je nedostajalo da vidimo dva iznenađenja u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu i to nakon što je juče eliminisan Mančester junajted posle penala protiv Midlzbroa. Ovoga puta malo je nedostajalo da Plimut i Kiderminister ponove sličan podvig...

Međutim, Čelsi je uspeo da se provuče kroz iglene uši protiv trećeligaša. Iako je gubio skoro celo prvo poluvreme, a potom se mučio da u nastavku dođe do pobedničkog tima, sastav iz Londona je i bez zaraženog Tomasa Tuhela ipak dokazao kvalitet - 2:1 (1:1, 1:1).

Ekipa sa samog juga Engleske je u 8. minutu šokirala ceo "Stamford Bridž" golom Gilespija, a četiri minuta pred veliki odmor videli smo izjednačenje preko Cezara Aspilikuete. Čelsi je potom napadao celo drugo poluvreme, imao je skoro 30 upućenih udaraca, ali je tek u produžetku preko Markosa Alonsa došao do vođstva.

To nije bio kraj drami. Sudija Sajmon Huper dosudio je penal za goste u 117. minutu. Loptu je preuzeo Hardi, ali je bio neprecizan za veliku radost Plavaca, ali i potpunu nevericu svog trenera, koji je nepomično stajao kraj aut linije svestan koliko je njegov igrač zabrljao.

Drugi meč dana bio je još interesantniji i dramatičniji. Vest Hem je umalo ispao od petoligaša, Kiderminstera. Prvo je izbegao poraz golom u nadoknadi vremena, a onda i penale takođe u dodatku produžetka, odnosno u 121. minutu - 1:2 (1:0, 1:1).

Jer Peni je doneo vođstvo za domaće u 19. minutu i činilo se da ćemo gledati jedno od najvećih iznenađenja još od prolaska Linkolna u četvrtfinale ovog takmičenja. Međutim, Deklan Rajs je u 91. minutu uspeo da na asistenciju Fornalsa poravna i "produži" nadu.

Čekali su domaći navijači, nadali su se penalima, ali je Džonatan Mos utakmicu možda i nepotrebno produžio za čitav minut i dozvolio Čekićarima iskupljenje. Iskoristio ga je Džerod Bouven i posle gužve u kaznenom prostoru bukvalno rasplakao pristalice Kiderminstera. Trener ove ekipe nije mogao da veruje šta ga je zadesilo...

Nažalost, fudbalski Bogovi nekada ipak ne presude u korist hrabrijih, pa je iza Kiderminstera sada samo jedna velika propuštena šansa.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    5. februar 2022 | 17:57

    strasni centarfor mitrovic solidan (0 nula) protiv mancester sitija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA