Degenek i Australija remizirali s Omanom, penal u 89. minutu ih koštao direktnog odlaska na SP?

 
 
  • 4

Ovo je bila utakmica koju su morali da dobiju

Fudbaleri Australije remizirali su protiv Omana (2:2) u utakmici osmog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, čime su sebi napravili "medveđu" uslugu u preostala dva kola, s obzirom na to da ih čekaju mečevi protiv prvoplasirane i drugoplasirane ekipe.

Da je Australija pobedila, imala bi makar malo lakši zadatak, ovako ih čeka pravo mučenje. Australijanci su imali pobedu u rukama, dva puta su vodili, ali oba puta su i ispustili tu prednost, što ih može koštati direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo.

Naravno, nije sve tako crno, postoji i baraž, ali moglo je sve da bude dosta jednostavnije.

Poveli su fudbaleri Australije već u 15. minutu iz penala preko Meklarena. To je i bio rezultat prvog poluvremena, da bi već na startu drugog Favaz doneo izjednačenje. Eron Moj je postigao novi pogodak za Australiju u 79. minutu, ali tu nije kraj golova. Oman je dobio penal u 89. minutu i to je iskoristio ponovo Favaz, koji je time i doneo remi svom timu.

Australija ovim remijem ostaje na trećoj poziciji sa 15 bodova, tri manje od drugoplasiranog Japana, a četiri manje od Saudijske Arabije koja je na prvom mestu. Naredne dve utakmice će dosta toga i odlučiti, a Australija će ih igrati upravo protiv većpomenutih Japana i Saudijske Arabije.

Ukoliko ne uspe da ih obiđe na tabeli, Australija će morati da igra još jedan meč da bi bukirala svoju kartu za Katar.

Video: Zvezda sa igračem manje: Degenek dobio crveni karton u 12. minutu

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila policije u pripravnosti pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA