Ubedljivo i dominantno: Srbija saznala još dva potencijalna protivnika na Mundijalu u Kataru

 
  • 1

Južna Koreja i Iran su posle današnjih utakmica definitivno otklonili sve dileme

U Evropi je trenutno "pauza" od reprezentativnog fudbala, koja će potrajati barem još nekoliko meseci. Međutim, kao što je dobro poznato, u Africi je u toku Kup afričkih nacija, a u Južnoj Americi, baš kao i u Aziji se privode kraju kvalifiakacije za ovogodišnji Mundijal.

A posle današnjih utakmica, saznali smo još dva potencijalna rivala Srbije u Kataru. Biće to Južna Koreja i Iran, koji su apsolutno dominantno prošli kroz svoju kvalifikacionu Grupu A.

Ostaje da se vidi samo ko će sa prvog, a ko sa drugog mesta u Katar, ali to je sada najmanje važno i biće odlučeno u međusobnom okršaju koji se igra u narednoj rundi. U tekućoj, Iranci su savladali Ujedinjene Arapske Emirate u Teheranu minimalnim rezultatom - 1:0 (1:0).

Jedini gol postigao je Mehdi Taremi u 44. minutu, a Iran je uspeo da izdrži i obezbedi pobedu, iako je u 49. minutu ostao sa desetoricom nakon isključenja fudbalera Dinama, Saeda Moharamija.

Južna Koreja je igrala na neutralnom terenu u Dubaiju protiv Sirije, zbog dobro poznate situacije u toj zemlji. I uspela je da pobedi posle nešto bolje igre u drugih 45 minuta susreta - 0:2 (0:0).

Sirija je mogla da povede u 10. minutu, ali je pogodak Kirbina poništen zbog ofsajda nakon VAR provere. A Koreja je svoje šanse iskoristila, pa je Kim Đin-Su u 53. minutu doveo svoj tim u vođstvo, a Kvon Čang-Hun je rešio svaku dilemu u 71. minutu.

Video: Trikovi s loptom od kojih ćete zanemeti: Doktor iz Niša pravi vratolomije na basket terenu

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    1. februar 2022 | 18:46

    Svaka Azijska i Africka reprezentacija je"dobrodosla"u nasoj grupi,prikazano po igrama u azijskim kvalifikacijama i na africkom kupu ipak smo mi daleko kvalitetniji od svake reprezentacije iz Azije i Afrike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA