Čeferin slavi na kraju godine: "Najveća pobeda je to što nema Superlige Evrope"

 
  • 1

Slovenac kaže da je zadovoljan što je sprečeno osnivanje ovog takmičenja

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin borio se prošle godine protiv osnivanja Superlige Evrope. Na kraju je uspeo da spreči osnivanje ovog takmičenja i u izjavi za kraj godine smatra da je to njegova najveća pobeda ove godine.

Slučaj se ipak nalazi pred sudskim organima i čeka svoj epilog. Mada se većina klubova povukla iz projekta, neki i dalje pokušavaju da proguraju ovu ideju.

- Kraj Superlige, vođen političkom i javnom osudom cele Evrope, naša je najveća pobeda u 2021. godini. Pokušaj sa se kreira zatvoreno takmičenje, čiji je jedini cilj bio da se popune bankovni računi pojedinih klubova, pretio je vrednostima evropskog sportskog modela i misiji UEFA – rekao je Čeferin u godišnjoj poruci.

Kaže da je velika stvar što je u doba pandemije korone organizovano sedam takmičenja i što je učinjen napredak kako u muškom, tako i u ženskom fudbalu. Najavio je da će prihod od Evropskog prvenstva biti pametno iskorišćen.

- U ciklusu 2020/24 775,5 miliona evra prohoda sa Euro 2020 biće raspoređeni u fudbalskoj piramidi. Želja za otvorenim takmičenjem doprinela je osnivanju Lige konferencija. Sada je mesto u makar jednom UEFA takmičenju po sezoni garantovano za svih 55 članica Federacije – zaključak je Slovenca.

Video: Mesi sa suprugom đuskao za Badnje veče

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA