Proleter "prošvercovao" sedmoricu igrača pa izgubio meč službenim rezultatom

 
 ≫ 
  • 14

Zbog pokušaja da izigraju pravila, Novosađani ostaju bez bodova

Utakmica minule runde Superlige između Proletera i niškog Radničkog, odigrana u Novom Sadu i završena 2:0 za domaći sastav, registrovana je rezultatom 3:0 u korist gostiju, zbog nepravilnosti koje su uočene u taboru Novosađana.

Naime, kako prenosi Sport klub, što je i Telegrafu potvrdio komesar za takmičenje Aleksandar Pivić, čak sedmorica igrača Proletera nisu imala uredno dokumentovane lekarske preglede.

Iako je sistemska baza podataka "komet" odmah registrovala nepravilnosti, ljudi iz tabora Proletera zvaničnim licima su prezentovali izveštaje - ali izmenjene. Takoreći, pokušali su da "prošvercuju" sedmoricu igrača koji su se na kraju našli u protokolu. Nišlije su doznale za ovaj "dribling" Proletera, te su podnele žalbu koja se našla na dnevnom redu komesara takmičenja.

- Tako je, meč je registrovan službenim rezultatom 3:0 za goste, domaćin ima pravo žalbe i rezultat još nije pravosnažan - rekao nam je kratko o ovom slučaju komesar lige Pivić.

Ako ne bude nekog veleobrta, a teško da Proleter može preokrenuti situaciju, Nišlijama ostaju bodovi koji ih lansiraju na deobu četvrtog mesta uz rame sa Vojvodinom i Napretkom. Proleter će zbog ovog propusta i izvesnog oduzimanja bodova pasti za jedno mesto, ispod TSC-a, na deobu desetog mesta sa ekipom Mladosti iz Lučana.

Komesar za takmičenje i njegovi saradnici će ovih dana imati pune ruke posla i zbog daleko malignijeg slučaja u srpskom fudbalu, utakmici Prve lige Železničar Pančevo - Timok (3:2), koja je od strane UEFA označena kao sumnjiva.

(Telegraf.rs)

Video: Goran Stevanović posle Zvezde: "Ma... Bespotrebno je pričati, daleko su kvalitetniji"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    22. decembar 2021 | 17:36

    Hahahhaha ovo se nije desavalo ni kad smo klinci bili.

  • Šomi

    22. decembar 2021 | 18:00

    Malo je samo ta tri boda im oduzati, ako je ovo tačno treba ih strožije kazniti.

  • Raki

    22. decembar 2021 | 19:16

    A zasto fk cz nije kaznjena zbog namestanja utakmica vec 4 godine???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA