Presedan: Čovek kojeg fudbalska Srbija pamti po zlu proglašen za najboljeg arbitra 2021. godine

Feliks Brih sa laskavom titulom odlazi u međunarodnu penziju

  • 5
Feliks Brih Foto: Tanjug / AP

Odsudio je svoje na internacionalnoj sceni, a na kraju je izabran i za najboljeg među svima. Na ovim prostorima omraženi Feliks Brih proglašen je za najkvalitetnijeg sudiju u godini na izmaku, a navijačima Srbije ostao je u sećanju po deljenju pravde na meču Švajcarske i naše zemlje na Mundijalu u Rusiji.

Međunarodna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) koja tradicionalno bira najbolje igrače, timove i sudije dodelila je priznanje Feliksu Brihu za najboljeg u 2021. godini.

Interesantno je da je Brih prethodno izabran za najboljeg sudiju u prošloj deceniji, čak i u konkurenciji našeg blistavog Milorada Mažića. IFFHS na to nije obratio mnogo pažnje, već je i tu nagradu dodelio Nemcu.

Komentari na društvenim mrežama uglavnom ukazuju na neslaganje sa ovom odlukom, a mnogi Briha prozivaju zbog kardinalnih grešaka koje je pravio u godini na izmaku i pitaju se zašto Feliks Cvajer ili Antonio Mateu Lahoz nisu dobili ovo priznanje, koje su sigurno svojim radom zaslužili.

Bilo kako bilo, u mislima navijača Srbije ostaće zauvek upamćen kao čovek koji je odbio da dosudi penal nakon evidentnog prekršaja nad Aleksandrom Mitrovićem u kaznenom prostoru od strane Stefana Lihtštajnera i Fabijana Šera protiv Švajcarske u Rusiji. To je direktno uticalo na to da naša zemlja ne nastavi učešće u nokaut fazi.

Njegovo ime nije se našlo na listi licenciranih sudija nemačkog saveza za 2022. godinu, što znači da je ostao bez FIFA znaka koji je nosio 14 godina. Sudio je na 65 utakmica Lige šampiona i finale 2017. godine. Delio je pravdu i u finalu Lige Evrope 2014. godine.

Video: Fudbaleri Partizana pozivaju navijače na proslavu jesenje titule i evropskog proleća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    18. decembar 2021 | 10:44

    Uefin sudija za obavljanje"prljavih poslova"..😏😏😏

  • Pele

    18. decembar 2021 | 11:47

    Ako nas pitaju je najgori. Oštetio nas namerno. Stajao je par metara od događaja i nije u takvoj spornoj situaciji hteo ni da pogleda VAR.

  • Vuk

    18. decembar 2021 | 12:50

    A šta očekivati od neprijatelja?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA