FSS izabrao najboljeg igrača i trenera Srbije za 2021. godinu, sve je isto kao i pre 5 godina

Oko izbora igrača je i mogla da se vodi polemika, ali kada je reč o treneru - jedan je na prvom mestu bez premca

  • 2
Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Srbija je u 2021. godini napravila jedan od najvećih uspeha u novijoj istoriji naše fudbalske reprezentacije. Pobedom protiv Portugalije (2:1) obezbeđen je plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a tim povodom, Fudbalski savez Srbije je odlučio da za najboljeg igrača i trenera u godini izabere kapitena i selektora naše reprezentacije, Dušana Tadića i Dragana Stojkovića Piksija, prenosi Sportski žurnal.

Nije zaboravljen ni učinak Aleksandra Mitrović čiji gol u 90. minutu meča protiv Portugalije je odlučio pobednika duela, ali i reprezentaciju koja će otići u Katar. On će dobiti posebnu nagradu koja nosi naziv "Zlatni gol FSS-a".

Zanimljivo je i to da je ovaj igračko-trenerski par, Tadić-Stojković, dobio ista priznanja i pre tačno pet godina. A vi se kroz narednu galeriju možete podsetiti kako je to izgledalo.

Verovatno je i to da će ovaj izbor oko najboljeg igrača izazvati velike polemike s pitanjem, da li je drugi Dušan trebalo da dobije nagradu, naravno, misli se na Dušana Vlahovića, trenutno jednog od najboljih napadača u Evropi. Međutim, Tadić je dobio prednost u odnosu na svog imenjaka zbog klupskih rezultata, a mora se u obzir uzeti i njegova uloga u meču protiv Portugalije gde je postigao gol, ali je imao i asistenciju.

Mitrović je ispao iz konkurencije za "Zlatnu loptu", pošto ipak, on trenutno brani boje jednog drugoligaša, te nije baš ravnopravan takmičar sa drugom dvojicom.

Dok je mnogo manje peripetije bilo u izboru za najboljeg trenera, jer ipak, Dragan Stojković Piksi je odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo, te je uzaludno i trošiti reči uopšte ili ga uporediti s nekim drugim fudbalskim stručnjakom iz Srbije.

Ovo će za selektora reprezentacije biti drugo priznanje za najboljeg trenera, posle onog osvojenog 2016. godine, dok će za kapitena naše selekcije ovo biti treća "Zlatna lopta", pošto je istu osvajao već 2016. i 2019. godine.

Video: Piksi o rušenju Portugalaca i odnosu sa igračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    15. decembar 2021 | 12:29

    Vlahovica ne treba sada kovati u zvezde i zasto uopste polemika da li je i on trebao biti u izboru za najboljeg igraca. Tu titulu je svakako zasluzio Tadic. Sutra mozda dobije i Vlahovic, danas to jos uvek ne zasluzuje. Njegovo vreme tek dolazi.

  • M01

    15. decembar 2021 | 19:43

    Ovo je kao i za zlatnu loptu Mesi i Levandovski....svaka cast Piksiju jeste zasluzio nagradu za ono sto je ucinio al je mnogo vise napravio trener Partizana Stanojevic ...pogledajte statistiku od 70 odigranih utakmica...sa ovim ne umanjijem vrijednost Piksija al ipak bi se trebalo gledati na statistiku jer ono sto se desilo Levandovskom nije zasluzio ipak se fudbal igra za golove...ipak je Mitrovic taj koji nas je odveo na SP ali isto tako ne umanjujem vrijednos Tadica...Stanojevic sa svojih 50 pobjeda i Mitrovic sa svojim golovima su zasluzili da zaposjednu vrh...ali isto tako ne umanjujem zasluge ni Piksija ni Tadica ⚽👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA