Bruka Partizana u Estoniji: Flora protiv crno-belih upisala istorijsku pobedu u Evropi

 
 
 ≫ 

Indisponirani crno-beli odigrali užasnu utakmicu u Talinu

Evropsko proleće će morati da sačeka Anortozis, jer Partizan u Talinu nije iskoristio prvu "meč loptu". Crno-beli su poraženi od Flore minimalnim rezultatom - 1:0, a jedini gol za Estonce delo je Martina Milera u smiraju prvog poluvremena, u kome su izabranici Aleksandra Stanijevića i stavili sudbinu na kocku, da bi kasnije u mahnitoj jurnjavi za remijem ostali kratkih rukava i stigli do drugog poraza u Grupi B.

Kada je igra rastrzana, bez jasnog plana, ideje kako probiti blok dobro organizovanog rivala, kada škripi u organizaciji napada, onda i kraj po pravilu bude neslavan, baš kao što je Partizan kapitulirao pred sam odlazak na odmor protiv Flore. Istina, iskoristili su tada Estonci činjenicu da je Slobodan Urošević zbog lekarske intervencije bio van terena, da ga je menjao krilni napadač Nemanja Jović na poziciji levog beka, ali ta činjenica ne amnestira celu odbranu od kiksa, jer je lopta putovala "večnost" sa polovine domaćina, a Martin Miler je imao isto toliko vremena da se namesti i uputi udarac glavom.

Video: Grobari iz Pariza uz Partizan u Estoniji: Nekoliko grupa navijača se dovikuju međusobno na stadionu

Ni pre toga Partizan nije pokazao mnogo od fudbala, zapravo to je blaga reč za predstavu crno-belih, koja nije imala "ni glavu ni rep". Slabije je ušao u utakmicu od Flore, jednako se mučio da odigra smislen napad, akciju koja će makar zapretiti domaćinu, problem sa unosom lopte u igru, još veći u pomenutoj organizaciji, pa je samim tim i Rikardo kao najistureniji igrač bio prepušte sam sebi.

Čak i kada bi nagovestili da mogu mnogo više, ali ih lopta ne sluša, crno-beli su napadali stihijski, bez konkretnih rešenja u poslednjoj trećini terena, gde se sve završavalo ili centaršutevima koji nisu prolazili put do mete ili udarcima i čvrsti blok Flore, koji nije popuštao ni za jotu.

Daleko od toga da su Estonci blistali, njihov limit se se mogao "opipati golim rukama", no, jednostavno su znali koliko mogu i šta rade i to su besomučno ponavljali dok nisu sačekali kiks crno-belih. Dočekali su ga u smiraju, tačnije u 44. minutu, kada je poleteo "balon" sa levog boka, iz odbrambene linije Flore, koji je Miler sačekao na idealnom mestu, uvlačeći se između Saničanina i Jovića, posle čega je parabolom u suprotnu stranu ostavio Popovića ukopanog - 1:0.

Video: Partizan šokiran u finišu prvog poluvremena u Talinu: Maestralna akcija i još lepši pogodak glavom

Širili su ruke jedni ka drugima defanzivci Partizana kao da traže krivca u nekom drugom, iako su dobrano kolektivno zabrljali.

Nastavak je počeo dobrim udarcem Danila Pantića sa 25 metara, koji je golman Igonen nekako odbranio i činilo se da bi to bio mogao da bude nagoveštaj boljeg izdanja i povratka Partizana u meč. Međutim, bilo je jasno da tim koji je Stanojević od prvog minuta izveo na teren nije dovoljno ubedljiv, da se prečesto događaju i individualne greške, koje celu grupu vuku ka provaliji.

Tada se trener crno-belih odlučio na radikalan potez, zamenio je četiri igrača i poslao na teren Markovića, Jojića, Lutovca i Pavlovića ne bi li što pre došao do izjednačenja i osigurao makar remi. Činjenica je da je Partizan delovao daleko bolje posle navedenih promena, da je svim silama pritisnuo i "ubacio" Floru u sopstveni gol i počeo da ređa dobre situacije.

Marković je povukao kao pravi kapiten, pravio je kratnjama i pasovima iza leđa probleme odbrani domaćina, preuzimao odgovornost, baš kao i Jojić, koji je imao i dva veoma dobra šuta. Prvi je završio u bliku, dok je drugi golman Igonen sjajno odbranio.

Mogla je Flora da nokautira goste 20-tak minuta pre kraja kada je Lutovac izgubio loptu, posle koje je sevnula kontra domaćina, ali je Popović pratio kretanje Sapinena, na vremne istrčao i sprečio veliki problem.

Potom se sve vratilo na staro, Partizan je napadao svim silama, pokušavao iz svih pozicija. Nekoliko puta su crno-beli probili i po boku, uepevali da upute centaršuteve od kojih su neki bili veoma upotrebljivi.

Video: Žestok start, pa još gori pad Lazara Markovića: Igrač Flore ga digao u vazduh, a on pao na rame

Međutim, taj poslednji korak pred golom Flore je bio nepremostiv. Promenio je tada Stanojević i napadača, pokušao energijom mladog Milovanovića da promeni ritam i "prekroji" scenario o pobedniku, no, posle 45 bačenih minuta u prvom delu - bilo je jasno da put u Estoniju zapravo stramputica....

Video: Sledi borba za evropsko proleće: Ekipa Partizana odradila trening na terenu Flore

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    25. novembar 2021 | 18:21

    Ova utakmica je čist dokaz da Partizan u ligi Srbije pobeđuje na silu, i na konstantno kukanje i kmečanje. Nemaju kvaliteta za ovu treću ligu, a ovamo hoće na silu da budu šampioni. Ko li je sada kriv, sudije, Zvezda, ili igrači Flore zato što neće da se sklone?

  • Beli

    25. novembar 2021 | 16:45

    Samo gazi, sledeci protivnik je Fauna!!! 😵🥴🤪

  • Sve ludo

    25. novembar 2021 | 18:19

    Apel UEFA, da hitno oformi i cetvrtu ligu nebi li imali ravnopravnog protivnika. Ovo vise nema smisla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA