Sve o meču Flora - Partizan: Očekivani sastavi, šta sve donosi i zašto je najbitniji?

 
 
 ≫ 
  • 1

Crno-beli u Talinu danas traže prolaz u narednu rundu takmičenja u Ligi konferencija

Dve prilike ima Partizan da u poslednja dva kola Lige konferencija osvoji makar bod kako bi se domogao jednog od primarnih ciljeva za tekuću sezonu - plasmana u evropsko proleće, ali ako pitate Aleksandra Stanojevića da li bi potpisao remi u večerašnjem meču protiv Flore (16.30, Arena sport, RTS) odgovor će gotovo sigurno biti odričan, jer njegovo fudbalsko vaspitanje u Humskoj od malih nogu "u rečniku" nije podrazumevalo ništa sem pobede.

Veruje trener crno-belih da već u Estoniji njegov tim može da obezbedi i plasman u drugu fazu takmičenja, samim tim dodatno podigne rejting kluba, ali i obezbedi ozbiljan novac koji mu automstaski sledi kao nagrada za uspeh.

Partizan je u Beogradu već matirao Floru (2:0), međutim, druga utakmica će verovatno imati i drugačiji scenario, na koji će uticati i domaćinstvo Estonaca, vremenske prilike, bolje rečeno neprilike koje "lede kosti" u ovo doba godine, možda i trenutak inspiracije pojedinca na ne baš sjajnom terenu stadiona "Le Kok arene".

Telegraf vam donosi niz činjenica koje će vam možda olakšati praćenje, odnosno razumevanje meča između Flore i Partizana.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Meč između Flore i Partizana se igra od 16.30 po našem, odnosno 17.30 po lokalnom vremenu, uz direktan prenos na Areni sport Premium i RTS. Prema predviđanjima domaćina, utakmici će prisustvovati oko 2.000 navijača, onih koji imaju potvrdu da su vakcinisani bar dva puta.

Koliko novca i koeficijenata donose pobeda ili remi?

Partizan će imati i dodatnu motivaciju osim evropskog proleća, je se svaki trijumf u Ligi konferencija nalpaćuje sa dodatnih 500.000 evra, dok je remi vredan 166.000 evra. Takođe, značajni su i koeficijenti koji su u igri. Partizanu bi pobeda donela dodatna dva boda na UEFA rang listi, a remi jedan, dok bi takođe i nacionalni koeficijent mogao da bude popravljen, koji je bitan u borbi da Srbija ima direktnog učesnika Lige šampiona. Pobeda donosi 500 bodova, a remi 250 i pomogli bi da Srbija priđe Ukrajini i pobegne Belgiji na listi.

Nacionalni koeficijent Printskrin: kassiesa.net

Ko sudi utakmicu?

Trio arbitara iz Republike Irske, predvođen glavnim sudijom - Robom Harvijem, deliće pravdu na meču petog kola Lige konferencija između Flore i Partizana. Pomenuti sudija nikada do sada nije bio delegiran od strane UEFA za utakmice crno-belih.

Pored Harvija, poverenje su dobili i njegovi sunarodnici Vejn Mekdonel i Darag Kigan, a četvrti arbitar je takođe iz Republike Irske - Nil Dojl.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Video: Sledi borba za evropsko proleće: Ekipa Partizana odradila trening na terenu Flore

U tri minule utakmice šampionata Estonije Flora je zabeležila tri pobede i trenutno se nalazi na drugoj poziciji na tabeli, iza Levadije, koja "beži" četiri boda prednosti. To je sasvim dovoljno za oprez Aleksandra Stanojevića i njegovih izabranika, koji su u minulom periodu dobro skautirali Estonce, puni su reči hvale na njihov račun, ali opet samouvereni da mogu još jednom da ih pobede.

Ta samouverenost svakako proističe iz činjenice da je Partizan prošlog vikenda protiv Vojvodine odigrao jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem delu prvenstva, da je iznenadio visokim intenzitetom, koji nije svojstven ekipama posle reprezentativnih pauza. Pride, crno-belima, koji nesumnjivo imaju svoje probleme u kadru, ide na ruku što Flora igra tri meča u sedam dana i svakako će morati da vodi računa o toj činjenici.

Zdravstveni bilten?

Igor Vujačić Vujačić zbog korona virusa propušta meč; Foto: Marko Jovanović

Sem činjenice da se na teren vraća Rauno Sapinen, u ovdašnjoj javnosti ne možete naći mnogo podataka da li povrede prave problem Flori. Sama činjenica da igraju tri meča u sedam dana svakako donosi opterećenje i umor i to ide na ruku crno-belima.

Sa druge strane, Partizan je "bolnica na kraju grada". U Estoniju nisu pošli Bibras Natho, koga neće biti duže vreme, Igor Vujačić zbog korona virusa, Filip Holender, Ivan Obradović, Nikola Terzić zbog povreda, a roviti su Nemanja Jović i Lazar Marković. Dakle, situacija daleko od sjajne, no, nije prvi put i crno-beli će pokušati da nađu način da iz tima kojim raspolažu izvuku maksimum.

Glavni aduti na terenu?

FK Partizan, FK Flora Foto: MN Press

Ovdašnja javnost, kao uostalom i stručni štab Partizana, bavi se ovih dana povratkom Rauna Sapinena u redove Flore. Svako, naravno, iz različitih pobuda. I činjenica je da je pomenuti napadač "prva violina" domaćina, ali ne treba zaboraviti ni ostale, iskusnog kapitena Konstantina Vasilejva, krilne napadače Zenjova i Alikua. Na sve navedeno, nikako ne treba zametnuti fakat da je Flora pre svega timski jaka, dosadna, uporna ekipa...

Partizan pod Stanojevićem takođe gaji timski duh, o čemu bi možda mogao da posvedoči kapiten Vojvodine Čović, koji je posle nedeljnog okršaja dva tima, napomenuo da su crno-beli u tom segmentu 50 odsto jači od Crvene zvezde. Pride, Partizan i te kako ima individualce koji mogu da bljesnu, reše meč, a to su Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig, Danilo Pantić, Nemanja Jović...

Šta kažu kladionice?

Baš kao i u beogradskom meču, Partizan je favorit protiv Flore u Talinu. Pobeda gostiju se vrednuje kvotom 1.50, remi iznosi 4.50, a uspeh domaćina čak 6.00.

Reč trenera

Jirgen Han (Flora):

- Partizan je svakako kvalitetan tim. Gledajući njihovu formu u poslednje vreme, zaista lako pobeđuju. Jaki su u rotaciji, jer mogu nekada dobra rešenja da ostave na klupi, a potom ih iskoriste u toku meča. Ne verujem da će u Talinu igrati opušteno, spremamo se za veoma zahtevnu utakmicu i mislimo samo o sebi. Svako će se držati svog plana, pa ćemo videti posle meča gde smo zapravo.

Aleksandar Stanojević (Partizan):

- Idemo na sva tri boda iz hiljadu razloga. Videli smo da je hladno, da je bio sneg tamo... Nadam se da će biti dobro pripremljen teren. Idemo s tim ciljem, oni teško gube tamo, izuzetno je teško igrati tamo. Maksimalno smo skoncentrisani i znamo šta nas očekuje. Nema šanse da se bilo ko potceni u Evropi, to je neozbiljno u savremenom fudbalu. U Beogradu je bila teška utakmica, imali su svoje šanse, ali mislim da smo zasluženo pobedili.

Očekivani sastavi

FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs

Flora (4-2-31): Igonen, Lilander, Luka, Sepik, Kusk, Miler, Somets, Zenjov, Ojama, Vasiljev, Sapinen

Partizan (4-2-3-1): Popović, Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Menig, Jović, Pantić, Rikardo

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. novembar 2021 | 11:31

    Sve osim pobjede protiv ovih je bruka. Nisam navijač Partizana,ali želim vam da ostvarite pobjedu i riješite plasman u slijedeći krug.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA