≫ 

Gubili 2:0 do 77. minuta, pa ušli u istoriju kvalifikacija za odlazak na Mundijal

Neverovatan podvig Paname protiv Hondurasa

  • 3
Fudbalska reprezentacija Paname Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Paname ušla je u istoriju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pošto su jedina selekcija ikada koja je na gostujućem terenu uspela da pobedi nakon što su u 75. minutu imali dva gola zaostatka!

Gubila je Panama u Hondurasu sa 2:0 sve do 77. minuta, a onda su za osam minuta stigli do zlata vrednih bodova - kao i pomenute istorije! Albertz Elis i Brajant Moja su u 29. i 59. minutu pogađali za domaćina, da bi Voterman u 77, Janis u 81. i Dejvis u 85. kreirali preokret gostiju.

- Zadovoljan sam reakcijom momaka, Honduras je jako dobro izvršio pritisak na nas, morali smo da 2:0 da se kladimo na naše izmene koje su na kraju pomogle da se ostvari pobeda i uzmu tri boda - rekao je selektor pobedničke selekcije Tomas Kristijansen, dok je na klupi Hondurasa neslavan debi imao Hernan Gomez:

- Ova ekipa ima krizu u svakom smislu. Vodili smo dva razlike, a onda smo napravili neke greške i na kraju se sve srušilo. Ovaj poraz je jako tužan!

Panama sada ima 11 bodova i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli, mestu koje vodi u baraž za odlazak na Mundijal. Ispred je Kanada sa 13 bodova, nakon pobede nad Kostarikom od 1:0, dok po 14 imaju Meksiko i SAD. Podsetimo, prve tri prvoplasirane selekcije idu u Katar direktno.

Vredi pomenuti da su Ameri sa 2:0 savladali Meksiko, golovima Pulišića u 74. i Mekkenija u 85. minutu, dok su Salvador i Jamajka remizirali (1:1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    13. novembar 2021 | 09:26

    Tako će i naši protiv Portugala. Dakle samo opušteno i ako budemo gubili sa 2:0, samo opušteno sledi preokret.

  • Zvele

    13. novembar 2021 | 09:24

    2:0 je najopasniji rezultat

  • Darex

    13. novembar 2021 | 11:08

    I ne samo to. Tri šuta u okvir gola i tri gola!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA