Ko nema kovid propusnicu, imaće problem da gleda TV prenos meča Portugal - Srbija i derbija u košarci

 
  • 54

Ograničenje za ugostiteljske objekte i kladionice, koje je od ove nedelje od 20 časova, uticaće na mnoge koji žele da gledaju dva bitna meča za našu sportsku javnost

Nakon što su ograničenja za nevakcinisane i one koji nisu preležali korona virus uvedena do 20 časova, i nakon što su pored ugostiteljskih objekata ograničenja primenjena i na kladionice, to dovodi do problema mnoge koji žele da gledaju TV prenose dva najvažnija sportska događaja koja se preklapaju u nedelju - meč Portugalija - Srbija (20.45), kao i prvi ovosezonski košarkaški večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana (19.00).

Naime, opšte je poznato da je nosilac TV prava za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo SBB, a da prenos reprezentacije neće biti na TV programima sa nacionalnom frekvencijom, pa tako najmanje polovina stanovništva nije u prilici da gleda odlučujući meč Orlova za plasman na Mundijal i jedan od najvažnijih u poslednjoj deceniji.

Isto važi i za prvi košarkaški derbi ove sezone, koji prenosi Arena Sport. Taj meč počinje nešto ranije, od 19 časova, ali pošto već od 20.00 počinju restrikcije i kontrolisanje kafića i kladionica, oni koji ih nemaju, mogu da odgledaju samo prvo poluvreme.

Takođe, problem je i što će se kraj košarkaškog derbija preklopiti sa početkom meča u Lisabonu.

Pošto jedan deo Srbije nema Novu S, a drugi Arenu Sport, mnogi onda pronalaze rešenje u gledanju utakmica u kafiću ili u kladionici. Ali, pošto će zbog uvođenja ograničenja za osobe bez kovid propusnica već od 20.00 u nedelju kafići i kladionice biti nedostupni za njih, mnogi će morati da pronađu alternativne načine da gledaju mečeve koji su od velike važnosti za sportsku javnost u Srbiji.

Podsetimo, kazna ukoliko vas komunalci zateknu u kafiću ili kladionici iznosi 5.000 dinara, za vlasnike lokala je 300.000 dinara, dok je za kovid redare kazna 50.000 evra.

Video: Trening pred najvažniji meč sa Portugalom: Ovako se Orlovi pripremaju

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    10. novembar 2021 | 19:39

    Sta jos nisam cuo... Arenu imam i gledacu kosarku a reprezentaciju i ovako nemam gde da gledam... A i vakcinu necu da primim nikada

  • Daki

    10. novembar 2021 | 18:13

    ovo ima samo u Srbiji banana drzavi,placas rts pretplatu na silu a nema prenosa utakmica,kad smo glupi umesto da se pobunimo da izadje cela Srbija pa ko me treba rts neka placa pretplatu

  • Hehe

    10. novembar 2021 | 20:31

    Ovo samo u Srbiji ima da nacionalna televizija nema pravo prenosa reprezentacije i drzavnih timova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA