Posle odbijanja Dejana Stankovića, Sampdorija želi da dovede "Sarija za siromašne"

 
  • 1

Đampaolo pred povratkom u Đenovu

Dejan Stanković je prethodnih dana definitivno odbio novu ponudu Sampdorije da ih preuzme na polusezoni, što je nateralo čelnike kluba iz Đenove da krenu u akciju i što hitnije nađu novog trenera!

Za vikend su vezali novi poraz u Seriji A, tada ih je vodio jedan od pomoćnih trenera, da bi prvi čovek Sampdorije Masimo Ferero u međuvremenu u pomoć zvao Marka Đampaola!

Italijanski mediji pišu da je Đampaolo, inače poznat pod nadimkom "Sari za siromašne", prvi pik kluba koji je svojevremeno vodio i igrao atraktivan fudbal, dok je alternativa Đuzepe Jakini koji je radio dobar posao u Fjorentini.

Što se tiče Đampaola, njegov zaštitni znak je bila formacija 4-3-1-2 bez krila, sa dva jako ofanzivna beka koja stoje visoko. Napadi kreću od štoperskog para i igra se gotovo isključivo kratkim pasovima, dok se odbrana igra visoko po celom terenu.

Ovaj stil igre forsira kroz celu svoju trenersku karijeru, a nju je naučio od velikog učitelja Đovanija Galeonea, jednog od dva stvaraoca modernog italijanskog fudbala i dve fudbalske filozofije koje su bile van svog vremena.

Pored Sampdorije, Đampaolo je u karijeri vodio ekipe kao što su Kaljari, Sijena, Breša, Empoli i Milan. Poslednji aganžman mu je bio u Torinu.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA